Kezdőoldal » Otthon » Egyéb kérdések » Svájcban nem használnak...

Svájcban nem használnak klímát a lakásokban/házakban?

Figyelt kérdés

Nézem a kiadó bérleményeket, eladó házakat, képeket az utcákról, és sehol nincs klíma. Tilos? Nincs rá szükségük? Azért nyáron ott is meleg van.

Ugyanez igaz Németországban sem látni sehol klímákat. Vagy ennyire jól elrejtik?

2023. febr. 5. 15:15
1 2
 1/12 anonim ***** válasza:
76%

Nem tilos.

Viszont Svájcban elég ritka, hogy valakinek saját ingatlana legyen, inkább a bérlés a jellemző. Egy bérbeadónak meg úgy nagyjából mindegy, mennyire van meleg a lakásban, úgyhogy nem fog a régi építésű ingatlanba klímát építeni. Az újabban persze vannak, de azoknak a bérleti díja is sokkal magasabb.

Amúgy nem akkora probléma. Én Svájcban élek, még csak nem is a hegyekben, ahol hűvösebb lenne, de három éve nyár elején éreztem azt, hogy költözöm kéne egy klímás lakásba. Aztán inkább vettem egy mobil levegőtisztítót/klímát, ma már nagyon okos készülékek vannak aránylag megfizethető áron. Aztán utána csak próbaképpen kapcsoltam be, mert esett egész nyáron. Tavalyelőtt elő sem vettem, tavaly még ment talán három hétig. (Egy hatvanas években épült lakásban élek, vastagok a falak, ha csak este/éjjel van nyitva az ablak, akkor elég tűrhető hőmérséklet van bent.)

2023. febr. 5. 16:35
 2/12 anonim ***** válasza:
69%
A legtöbben fölösleges dolognak tartják. Nyáron meleg van de hát ez már pár ezer éve így van. Volt idő hozzászokni.
2023. febr. 5. 17:06
 3/12 A kérdező kommentje:

Köszi!

Az a baj, hogy én iszonyatosan gyűlölöm a meleget.. Nekem 25 fok fölött már kellemetlen. Nemhogy még 30-35 fokok.

Nyitott ablakot se bírom, mert ott meg a zajok jönnek be.

Szóval nézegetem ezeket a lakásokat, de így eléggé necces.

Magyarországon már szinte mindenhol van klíma, azért lepődtem meg, hogy svájci meg német bérleményekben sehol nem látok, se nem írják sehol.. pedig nem is a legolcsóbb putrikat nézem, és még a közepesben sincs.

Egyáltalán, ha esetleg kéri az ember, akkor beszerelnek?

Vagy inkább akkor a hegyekbe kell költözni? :D

2-es. Amilyen nyarak vannak mostanság, meg lesznek, nem lesz felesleges dolog.

Plusz télen fűteni is tudsz vele, ősszel is.. Azért nem hülyeség.

2023. febr. 5. 17:21
 4/12 anonim ***** válasza:
100%
Hol nézegetsz, milyen lakásokat és mennyiért?
2023. febr. 5. 18:35
 5/12 anonim ***** válasza:

3

Ez vsak hiszti.

2023. febr. 5. 20:18
 6/12 A kérdező kommentje:
5-ös. Nem vagyunk egyformák.. csomó ismerősöm imádja a 40 fokot, másik fele meg a hideget. Úgy érzem, annak aki elköltözik a szülőhazájából, talán van joga felmérni a terepet, hogy mire számíthat és mik a lehetőségei. Ettől nem lesz valaki ufó, vagy véglény, mert tudatosan szervezi az életét.
2023. febr. 6. 12:46
 7/12 A kérdező kommentje:
4-es. SG kanton környékén.. nagyjából, ami értelmes lenne az 1000 fölött indul.. alatta.. hát.. azt hagyjuk. :(
2023. febr. 6. 12:47
 8/12 anonim ***** válasza:
Városban ha egy ezresért bérelsz, akkor az még olcsó. Klímásat nem találsz ennyiért, de ilyenekben még mosogatógép sincs, pedig az nagyon alap Svájcban.
2023. febr. 6. 16:02
 9/12 A kérdező kommentje:

Hát ja, gondoltam, hogy baromi nehéz kifogni a normálisakat.. sőt, azokat szerintem meg sem hirdetik, mert alapból elmegy az adott bérlő ismerősi körében, ha jó. :(

De ugye a legeslegnehezebb az elindulás.. ahol maximum valami egyszobás panziót tudsz bérelni közös fürdővel , közös konyhával, hogy aztán, ha bejön a munka, akkor nézelődj saját felé. :(

2023. febr. 6. 16:10
 10/12 anonim ***** válasza:
Vannak szállodák meg apartmankomplexek, ahol direkt ilyen ideiglenes lakóknak adnak ki apartmanokat. Mondjuk szerintem azok kb. 1500-nél kezdődnek havonta, viszont be vannak rendezve, nem egy üres lakást kapsz annyiért. Némelyik egész korrekt. A helyedben ilyeneket nézegetnék, ha nem fix a munka még.
2023. febr. 6. 16:22
1 2

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!