Kezdőoldal » Otthon » Egyéb kérdések » Mit gondoltok arról az emberrő...

Mit gondoltok arról az emberről, aki inkább a puha lombú tűzifát veszi meg, mert az olcsóbb?

Figyelt kérdés
2023. jan. 25. 11:41
1 2
 1/12 anonim ***** válasza:
100%
Hogy nincs sok pénze.
2023. jan. 25. 11:48
 2/12 anonim ***** válasza:
22%
Mert a tűz melegít, nem a parázs! Jobban ég a puhafa!👍
2023. jan. 25. 12:06
 3/12 anonim ***** válasza:
89%

"puha lombú tűzifát"

A lombja a tölgyfának vagy az akácfának is puha. Márpedig ezek teljesen alkalmasak tűzifának.

Mediterrán országokban vannak keménylombú babérfák, de sose hallottam, hogy Magyarországon valaki ilyet vett tüzelőnek. Azt se hinném, hogy olcsóbb, mert nálunk alig van ilyen fa, külföldről kell behozni.

2023. jan. 25. 12:20
 4/12 anonim ***** válasza:
100%

Nem gondolok semmit!

Legfeljebb tanácsolnám neki, hogyha kályhában tüzel és nem kazánban, akkor ha nem akar negyedóránként pakolgatni bele, inkább lassabban égő keményfát vegyen (akác, bükk, tölgy). És akármilyen fa, ne legyen vizes, mert teszi tönkre a kéményt.

Árban a puhával ugyanott lesz, mert abból több kell és macerásabb.

2023. jan. 25. 12:29
 5/12 anonim ***** válasza:
100%

Nincs ilyen faipari kifejezés hogy "puha lombú"

Brinell keménység alapján osztályozzák a fafajtákat.

Acél golyóval adott erővel megnyomják a fát és megmérik a lenyomat méretét.

Ez alapján van egy keménységi lista. A puha felén van a luc és erdei fenyő. A keményebbik felén a tölgy és a bükk.

Kemény fával jobb fűteni, mert tartós a parázs, a puha fa gyorsan nagy lánggal ég, nem praktikus. A fenyőfélék ráadásul gyantásak. Lefolytott kályhával brutál kormolnak, csöpög a kátrány.

2023. jan. 25. 13:25
 6/12 anonim ***** válasza:
69%

Kérdező.

Amennyivel olcsóbb, annyival több kell belőle, s a munka is sokkal több vele.

Ezek alapján azt gondolom, hogy nem gondolta ezt a helyzetet végig.

2023. jan. 25. 13:45
 7/12 anonim ***** válasza:
A "puha lombú" nem létező dolog, nincs ilyen besorolás.
2023. jan. 25. 14:15
 8/12 mindentudó99 ***** válasza:
75%
Marhaság ez a megfogalmazás. Mit érdekel ki mivel fűt? Mindenki eldönti maga. Én pl évekig nyàrfával fűtöttem mert ahhoz jutottam hozzá olcsón. És mit érdekel engem más mit gondol erről? Kályhába nem jó de egy vegyes kazánba nincs gond. Nagy a tűztér jól megrakom nem ég le hamar. Most csak vegyes keményet kaptam . Eredetileg nyárfát vettem volna. De most veszik a hatósági áras fàt és azt mondták azt kapok ami van. Előnye a puha fának hogy 8-10 hónap alatt szárad annyit hogy tüzelhető lesz. Nekem pl a kedvenc tüzifám a bálvány fa. Más lehet nem nézi semmibe
2023. jan. 25. 14:20
 9/12 Majatom ***** válasza:
100%
Az idei tél olyan enyhe, hogy én pl. még akácot nem tettem a kazánba, pedig van kb 3 éves száraz akácom, mert túlfűteném vele a házat. Inkább száraz nyárfát, meg a tavalyi metszésből kikosztott alma, és szilva vastag gallyat tüzelem. Szóval ha ilyenek maradnak a telek, egyre inkább lesz létjogosultsága a nyárnak, fűznek, meg a hasonló alacsonyabb fűtő értékkel rendelkező fafajtáknak is.
2023. jan. 25. 15:39
 10/12 mindentudó99 ***** válasza:
42%
#9 Fűz nem annyira jó. Favágó ismerős mondta hogy inkább csak füstöl mint ég. Kipróbáltam nem mondom hogy nem lehet tüzelni vele de tényleg inkább csak füstöne mint égne. Pedig száraz volt. Most már gázzal fűtök inkább idéntől csak a kedvezményes szintig. Fával rápótolok. De itt is az van mint nálad a jó fához nem kellett nyúlni. Szőlővessző kivágott gyümölcsfák. Nyesedékek mentek a tűzre.
2023. jan. 25. 15:53
1 2

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!