Kezdőoldal » Otthon » Egyéb kérdések » Vizes falra mi a megoldás?

Vizes falra mi a megoldás?

Figyelt kérdés

Társasházban lakunk amit 10en éve építettek. Földszinten van a lakás amit mi tettünk lakhatóvá mert csak a 4fal volt, senki sem lakott még benne.

A szélső lakás a miénk, de mindkét oldalról magas épület véd.

A lakásban mindig ugyanaz a rész vizesedik fentről lefelé a sarok.

Már vettünk paramentesitot is de ez nem végleges és szellőztetek is rendszeresen. Állandóan közel 70% a páratartalom. A sarok ami vizesedik hidegebb mint a többi rész, és kívülről ott a eso csatorna elvezetve, nem oldalra kivezetve hanem a földbe.

2023. jan. 16. 20:30
1 2 3
 11/27 anonim ***** válasza:
Hát, ez nyilvánvaló, hogy nem barmolod szét... Azt akarta mondani, hogy ha szigeteled, akkor csináld normálisan. Ebbe beletartozik a helyreállítás is. Mit gondoltál, majd úgy hagyod félig készen a falat, csak szigetelés legyen rajta?
2023. jan. 17. 03:28
 12/27 A kérdező kommentje:

Nem azt mondtam hogy mit gondoltam.

De ilyen díszkőt mint ami körben van a házon már nem kapható.

Nem a helyreállítás a gondom, hanem hatalmas költség, mivel nem elég mondjuk a sarkot helyre hozni ahol szigeteltem

2023. jan. 17. 07:50
 13/27 anonim ***** válasza:

Azt már nem említette a közös képviselő, hogy a külső fal nem a tiéd, hanem közös, így azt a közös pénzből kellene megcsinálni. Valamint a te vizesedésed, nagy valószínűséggel nem tőled van, így annak feltárása, megszüntetése a közös kasszát terheli.

Mert a tetőbeázást sem a felső lakó javíttatja, hanem a közös pénzből megy.

Nem ártana ennek utánajárni.

Mert a rossz csatorna, hőhidas külső felület, mind közös dolog.

2023. jan. 17. 08:18
 14/27 anonim ***** válasza:
Remélem, olcsó vétel volt. Mióta laktok benne, s mióta van eza probléma?
2023. jan. 17. 09:38
 15/27 A kérdező kommentje:

Annyira nem volt olcsó de a mostani áraknál nézve igen.

5.éve lakjuk.

2023. jan. 17. 09:52
 16/27 anonim ***** válasza:

Azt meg tudod nézni, hogy ereszt-e ott a csatorna. De egy viszonylag új háznál mitől eresztene annyira, hogy a falra folyjon?

Külső falon vizesblokk se szokott lenni, hogy a felső szomszéd áztasson.

Mindegy, azt te tudod megnézni és végiggondolni, hogy lehet-e a párán kívül más ok a vizesedésre. Ha 70% alá nem megy a légnedvesség, akkor valószínűleg a szellőztetés mértéke nem éri el a páratermelés mértékét. Az ablak feltehetőleg teljesen légzáró, gumis, azaz természetes légcsere egyáltalán nincs.

Ha van ilyesmi infrahőmérőd, akkor meg tudod nézni konkrétan, tényleg hidegebb-e ott a sarok:

[link]

Ha a harmatpont környékén van, akkor 1-2 fok is sokat számíthat.

Akkor meg 3 reális lehetőség van:

1. Szellőztetés fokozása. Akár szellőző beépítésével.

2. Páramentesítés fokozása. (Persze, az sok áramot igényel, és sokat zúg.)

3. Mégis belső szigetelés az adott részen. A konyhában mi se tudtunk mást csinálni a penész ellen, a páraelszívó se volt elég. Vagy 10 éve a plafon alá a falra fel lett ragasztva egy csíkban 2 cm-es hungarocell, lefestve a fal többi részével együtt, és a penészedés, nedvesedés el lett felejtve.

2023. jan. 18. 08:37
 17/27 A kérdező kommentje:

Utolsó. Vettem gépet paramentesítőt azt használom. Nyáron nincs gond de ilyenkor is szellőztetek se nem annyit mint nyáron.

A belső szigetelésre azt mondták h nem igazán jó, mert a szigetelés alatt ugyanúgy vizesedik és peneszedik csak nem látszik

2023. jan. 18. 09:15
 18/27 anonim ***** válasza:

És ez téged miért zavar, hogy penészedik a szigetelés alatt? Te a szigetelésen kívül tartózkodsz.

Különben a vizesedés is, a penészedés is csak töredéke a szigetelés alatt, mert egyszerűen nem jut be sok víz a légtérből. De azt tényleg nem értem, miért zavar az ott téged. Ugyanaz a probléma, mint mikor azbeszt van a szigetelés alatt. Az se árt neked az égvilágon semmit, ameddig meg nem bontod a szigetelést.

2023. jan. 18. 09:27
 19/27 anonim ***** válasza:

Nem akarlak elkeseríteni, de en is vizesedéssel küzdöttem. Megvettem egy ilyen házat, csak akkoriban ez nem tűnt fel. Próbáltam injektálni, nem sikerült. Más megoldást néztem.

Két út van.

1. Alap vízszigetelése (alap mentén kiasás, ha a ház statikailg engedi, elé egy réteg vasalt beton, ha terméskő az alap, majd erre bitumen rásüt, drainlemez, kavics és draincső, illetve lábazat szigetelés, ha futja rá. Nálam ez lett, most a második télen a paratartalom is lecsökkent 65ről 40re. Nálunk csapadékvíz elvezetés volt a probléma, ez megoldotta. 23 m fal utólagos szigetelése 4 millió volt 2 éve, plusz az udvar helyreallítása, majd a belső tér rendbetétele (itt-ott vakolás, festés... stb

2. Lemezbeültetés falátvágással. Ez is igen kényes dolog, jókora rombolással is jár, de nem kell a földmunka, viszont az alap problémáját nem oldja meg, az továbbra is nedves lesz. Fontos, hogy gyakorlott, megbízható céget kell rá keresni.

Mindkét esetben a száradás utána még kb 2 év...

Mindez, ha alulról vizesedtek. Ha felülről, akkor meg vhol van egy csőrepedés, esetleg kiáll a háztömbből a fal és ott éri a csapadék (az lenne még a legjobb eset, oda kell bardogossal lemezt rakatni).

2023. jan. 18. 13:45
 20/27 anonim ***** válasza:

"A sarok ami vizesedik hidegebb mint a többi rész, és kívülről ott a eso csatorna elvezetve, nem oldalra kivezetve hanem a földbe."

Azt a csatornát fel kellene tárni, nincs e eltörve,mert akkor az összes tetővizet ráengedi az alapra.... az is lehet, hogy egy ponton sérült a vizszigetelés...

2023. jan. 18. 13:51
1 2 3

További kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!