Konyhába pultmegvilágításra milyen led csíkot vegyek neon helyett?
Nekem 14,4w/ méter és 2700k színű.
Tedd bele sínbe és opál búrát rá, attól szórt fényt kapsz. A fényes pontok közelről elég zavaróak a szemnek. Vágni lehet őket, mindig jelölik a szalagon és megadják hol, hány ledenként vághatod el.
Megfelelő tápegység kell a teljesítményhez.
Ahogy első írja.
A sín mindenképp hasznos.
Egyrészt a szórt fény miatt, másrészt az alumínium sín sokat segít a hűtésen, megnöveli az élettartamot.
Én egy ehhez hasonlót vettem készre szerelten(link lent), csak nem meleg fehér (nem is napfény) hanem természetes fény színhőmérsékletűt. A meleg fehér 2700K a napfény 5500K amit én vettem az meg 4000K . A szalagon be van jelölve kis olló jellel, hogy hol lehet elvágni (általában 3 ledenként) szóval le lehet vágni a fél métert. Folyamatosan a konnektorba dugva kell tartani a tápegységet, mert nincs akkumulátor benne. 5 év alatt egyetlen led sem ment ki belőle, több ezer óra az élettartama. Én alkohollal áttöröltem a felső szekrény alján azt a sávot, ahova ragasztani akartam, és sín nélkül felragasztottam a fára. Igaz, nekem egy kis alsó perem is van a felsőszekrényeken a konyhában, így nem világít egy alacsony ember szemébe sem ez a rejtett konyhapult világítás.
1.A teljesítményt mindig méterenként adják meg, én legalább 9-10W/métert ajánlok, nálunk is ilyen van a konyhapult felett kb. 60cm magasságban, ez bevált.
2.Aluminium sin okvetlen szükséges a hűtés végett.
3.Alu sínbe pattintható plexi búra is szükséges a porvédelem miatt. Létezik átlátszó és opálos, én az utóbbit javaslom.
Szerelés: A Led szalag darabolható tetszőleges méretre, a kábelbekötés forrasztással oldható meg.
Szükséges még stabilizált tápegység. Teljesítménye a led teljesítményigényének legalább a duplája legyen. Tehát pl. ha 1,5m-re vágtad le a szalagot és 10W/m a méterenkénti teljesítmény, akkor legalább 30W-os táp szüksédes.
Remélem segítettem.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!