Kezdőoldal » Otthon » Egyéb kérdések » Régebben a fehér színű ablakok...

Régebben a fehér színű ablakokra miért mindenütt csak barna tokos redőnyöket raktak, míg mostanában mindenütt csak fehér tokosakat raknak a barna ablakokra is?

Figyelt kérdés
A kilencvenes évek főleg első felében sehol nem láttam fehér redőnyt, a sok fehér ablakra mindenütt csak barnát raktak. Amíg most a régebbi sötétbarna ablakos házakra mindenütt csak fehér redőnyöket raknak, amikor most felár nélkül bármilyen alapszínben kaphatóak redőnyök. Valaki érti ezt?

2022. dec. 28. 10:28
 1/9 anonim ***** válasza:
100%
Ízlés dolga, ezen nem érdemes nagyon tanakodni.
2022. dec. 28. 10:38
 2/9 anonim ***** válasza:
35%

Maradjunk annyiban, hogy régen az volt amit a tüzépen összekukáztál magadnak. Már ha egyáltalán volt valami.

Nem igazán lehetett válogatni, volt fehér meg volt barna redőny, és ennyi.

2022. dec. 28. 10:49
 3/9 nemaRendőrség ***** válasza:
78%
Azért van felár bőven. Nekünk aluminium redőnyeink vannak, a szép barna faszínű, famintás redőnyléccel készült, 10e forinttal drágább volt.
2022. dec. 28. 10:54
 4/9 anonim ***** válasza:
100%

A barna redőnyök szérporladtak.

A nap miatt ésszerűbb a fehér.

2022. dec. 28. 13:02
 5/9 anonim ***** válasza:

Felénk amikor gyerek voltam.1990-2000es évek elején fehér ablak +barna redőny volt a divat. Ez főleg az akkori hozzám képesti nagyszülő korosztálynál volt jellemző. Idővel kikoptak ezek a színek a nyílászáró cserékkor, gondolom nem akartak felárat fizetni a barna redőnyökért.

35F

2022. dec. 28. 14:01
 6/9 anonim ***** válasza:
100%

Felénk fehérek voltak. A barnát kiszívta a nap ronda lett, deformálódott. Déli oldalon gyorsan tönkrement.

De régen az volt, és volt 2 szín.

2022. dec. 28. 14:32
 7/9 A kérdező kommentje:

Azt értem, hogy ha famintázatút vagy valami különleges színűt, mintájút kérsz arra felszámolnak felárat, de alapszínre (sötétbarna, fehér) nem.

Azt is értem, hogy a nap kiszívja és tönkreteszi a barna redőnyt, de én csak a tokra és a sínre értettem a barnát, márpedig azok fémből vannak és nem mennek olyan könnyen tönkre.

Hát a tüzépen lehet hogy a hetvenes években kukázták a faredőnyt de a kérdésem most nem arra irányult, mert a műanyag redőnyöket már régóta méretre gyártják.

Azt is értem, hogy 2 szín volt régen, de lehetett volna annyi ízlésük a gyártóknak, hogy készítenek fehér tokos és sínes redőnyt is a sok fehér ablakhoz.

2022. dec. 29. 12:37
 8/9 anonim ***** válasza:

Régen, a háború előtt az ablakokat fehérre festették, a redőnyöket pedig barnára. Valamiért ez a divat alakult ki. Az elején gondolom azért, hogy mindenki lássa, hogy nekik ilyen modern és drága cuccra futja, mint a redőny.

Aztán az első műanyag redőnyök ezt a sok évtizedes szokást utánozták.

Most meg más a divat, de nyugodj meg, 20 év múlva blőd, ósdi szokás lesz az is, ami neked most tetszik.

2022. dec. 30. 08:21
 9/9 anonim ***** válasza:
Régen a fotolaborom ablakát akartam beredőnyözni. Akkor csak fehér műanyag redőnyt lehetett kapni. Átjött rajta a fény, nem lett koromsötét odabent. Kellett még vastag fekete függöny is. Ma, ha a házam ablakán lévő aluredőnyt lehúzom, nem jön át rajta semmi fény...
2022. dec. 30. 17:28

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!