Régebben a fehér színű ablakokra miért mindenütt csak barna tokos redőnyöket raktak, míg mostanában mindenütt csak fehér tokosakat raknak a barna ablakokra is?
Maradjunk annyiban, hogy régen az volt amit a tüzépen összekukáztál magadnak. Már ha egyáltalán volt valami.
Nem igazán lehetett válogatni, volt fehér meg volt barna redőny, és ennyi.
A barna redőnyök szérporladtak.
A nap miatt ésszerűbb a fehér.
Felénk amikor gyerek voltam.1990-2000es évek elején fehér ablak +barna redőny volt a divat. Ez főleg az akkori hozzám képesti nagyszülő korosztálynál volt jellemző. Idővel kikoptak ezek a színek a nyílászáró cserékkor, gondolom nem akartak felárat fizetni a barna redőnyökért.
35F
Felénk fehérek voltak. A barnát kiszívta a nap ronda lett, deformálódott. Déli oldalon gyorsan tönkrement.
De régen az volt, és volt 2 szín.
Azt értem, hogy ha famintázatút vagy valami különleges színűt, mintájút kérsz arra felszámolnak felárat, de alapszínre (sötétbarna, fehér) nem.
Azt is értem, hogy a nap kiszívja és tönkreteszi a barna redőnyt, de én csak a tokra és a sínre értettem a barnát, márpedig azok fémből vannak és nem mennek olyan könnyen tönkre.
Hát a tüzépen lehet hogy a hetvenes években kukázták a faredőnyt de a kérdésem most nem arra irányult, mert a műanyag redőnyöket már régóta méretre gyártják.
Azt is értem, hogy 2 szín volt régen, de lehetett volna annyi ízlésük a gyártóknak, hogy készítenek fehér tokos és sínes redőnyt is a sok fehér ablakhoz.
Régen, a háború előtt az ablakokat fehérre festették, a redőnyöket pedig barnára. Valamiért ez a divat alakult ki. Az elején gondolom azért, hogy mindenki lássa, hogy nekik ilyen modern és drága cuccra futja, mint a redőny.
Aztán az első műanyag redőnyök ezt a sok évtizedes szokást utánozták.
Most meg más a divat, de nyugodj meg, 20 év múlva blőd, ósdi szokás lesz az is, ami neked most tetszik.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!