Hogyan kelljek fel reggel?
Hát, semmiképpen se bal lábbal!
Kamaszként sokat éjszakáztam, előfordult, hogy este ilyenkor már felvettem a másnapi ruhámat, és abban aludtam, hogy reggel csak elindulni kelljen :'D
A fáradtság valahol életkori sajátosság is, hiszen még növésben vagy. Kiegyensúlyozott táplálkozással sokat segíthetsz rajta, egyél sok húst, halat, tojást, zöldséget, hogy biztosítva legyen a megfelelő vasszint a szervezetedben.
Lehet, hogy az alvás minősége nem megfelelő, pl. csikorgatod a fogad a stressz miatt, ami ér, vagy alvási apnoé is lehet a háttérben.
De remélem, ez tényleg egy ilyen cuki kérdés, és nincs semmi komoly lelki, fizikai problémád.
Mindenesetre a helyedben minél több időt szánnék most az önkifejezésre, rajzban, írásban. Az megnyugtat, kiadod magadból az érzéseidet és büszkeséggel tölt el.
Rutint nem tudok mondani, szerintem az unalmas, mindig azt tedd, amire úgy érzed, hogy szükséged van.
Magamból kiindulva teljesen mindegy, hogy mikor fekszik le, tiniként én is mindig nehezen keltem reggel. Teljesen mindegy volt, mikor feküdtem le, a 8 óra alvás is kevés volt. Ez változik idővel, de ez nem 20 éves korod körül lesz, hanem majd ha a 30-at is elhagyod. Kávé segít abban, hogy felpörögj reggel, de nem írhatom, hogy szokjál rá, mert a kávé az egyre inkább úrimuri lesz a jövőben és ezzel még az én generációm is megfog szenvedni, nem hogy a tiéd.
Szóval nem lehet ezen segíteni, vannak semmit nem érő tanácsok, mint hogy moss arcot hidegvízzel, meg tornázz és hasonló dolgok, de az igazság az, hogy ez egy ilyen időszak, amin túl kell lenni!
Egy "l" a kelni. És írásjelek után szóköz.
Magnézium, B-vitamin, esetleg vas szedése lehet hasznos, ha folyton fáradtnak érzed magad, pedig alszol 8 órát. Ha nem alszol 8 órát, akkor viszont csak ennyi a titka.
Érdemes fél vagy akár egy órát rászánni a készülődésre reggel, hogy beleférjen egy nyugodt reggeli, szellőztetés, szépítkezés. És akkor nem félálomban kapkodva kell indulni.
Igen, hagyni kell időt a felébredésre. Én pl. 3/4 órával indulás előtt kelek, negyedórát még netezek is. Ha kapkodva kell elindulni, rossz a közérzetem.
Én amúgy fiatal koromban könnyen ébredtem, a korral jött, hogy nehezebben ébredek, és kávézni kell. Nem sokat iszok, csak fél csészével, ez felpörget annyira, amennyire kell. (Ez idő alatt netezek.)
A reggeli rutin nagyon fontos, enélkül folyamatosan úgy érzed, hogy valamit elfelejtettél (és néha tényleg), és ez idegességet, rossz közérzetet okoz. 1-2 hét alatt berögződik, ha mindent ugyanúgy csinálsz, és ezekre onnantól már nem kell figyelned, nyugodtan ébredezhetsz.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!