Kezdőoldal » Otthon » Egyéb kérdések » Lesz valami következménye...

Lesz valami következménye annak, ha egy elárverezett házat a (már nem) tulajdonosai elkezdenek "szétlopni"?

Figyelt kérdés

Az utcában egy házat elárvereztek még az ősszel valamikor. Nem tudom hány hónap haladékot kaptak a kiköltözésre (fogalmam sincs mi ennek a menete), de ez idő alatt nem fizettek semmi közmű számlát, így mostanra mindent (víz gáz, villany) kikötöttek.

Nyilván így lakhatatlan már az ingatlan, ezért elhagyták a házat, de!

Elkezdtek ma mindent elbontani ami fém vagy mozdítható, az ereszt, a kerítést, a fa-fém melléképületeket, felszedték az udvarban a térkövet, bentről a burkolatokat is felszedték, ablakpárkányokat stb.

Jöttek két nagy szakadt teherautóval, és szó szerint ami mozdítható volt azt elvitték, gondolom a méhbe meg tüzelni.

Tudom nem az én dolgom tudom, csak érdekelne hogy lesz e ennek valami következménye?

2022. dec. 19. 21:05
 1/8 anonim ***** válasza:
18%
Ha elárverezték biztosan értékhatár alatt kelt el.A volt tulaj meg mindent elvisz amiből pénzt tud csinálni .Az ingatlan őrzéséről gondoskodjon az új tulaj.
2022. dec. 19. 21:17
 2/8 A kérdező kommentje:

Az oké, csak gondolom aki megvette az árverésen az nem ezért "fizetett" a banknak. Az hogy pl. felszedtek kb. 100m² térkövet nem hiszem, hogy normális lenne.

Egyébként egy pillanatig sem kell ezeket az embereket sajnálni. Egy kábítószeres tolvaj banda lakta a házat. Havonta 1x minimum meglátogatta őket a rendőrség.

2022. dec. 19. 21:26
 3/8 anonim válasza:
100%
Jogilag: lopás, rongálás, illetéktelen behatolás. Ez konkrétan letöltendő.
2022. dec. 19. 22:03
 4/8 anonim ***** válasza:
0%

#1 és #3 válaszolónak elvileg igaza van.

Ámde próbáljunk gondolkodni!

Szinte bizonyos, hogy az a ház el lenne bontva, és minden menne a hulladékba. Ha bármit is elvisznek belőle, az nem fog az új tulajdonosnak hiányozni, sőt örülni fog, hogy kevesebb hulladék elszállításáért és lerakásáért kell fizetnie. Tehát gyakorlatilag érdek-azonosság van az előző tulaj és a mostani között. Nyilván ezért nem tesz a mostani tulaj semmit.

2022. dec. 19. 22:17
 5/8 anonim ***** válasza:
74%

4.

Te miről beszélsz?

Miért venne valaki azért átverésen házat, hogy elbontsa?

Így csak rácsesznek a drogosok.

Fel kell őket jelenteni azonnal. Olyan, mintha másnál rongálnának.

2022. dec. 19. 22:36
 6/8 anonim ***** válasza:
0%

"Miért venne valaki azért átverésen házat, hogy elbontsa?"

Amiért bárki más megveszi a rossz állapotú, bontandó házakat, de nagyokos!

A telek miatt!

A romhalmazt elbontja és a helyére olyat épít, amilyet akar. A meglevő átalakítása mindig erős kompromisszumokkal jár.

2022. dec. 19. 22:56
 7/8 A kérdező kommentje:

4-6 már ne is haragudj, de nagyon ostobán gondolkozol.

Szó nem volt itt omladozó meg romos házról, nem is értem nálad miért evidens az árverés=purti...?

Az utcában 45-60 millióért keltek el házak az elmúlt években, nem cigánysor a környék, főleg hogy mint írtam kb. 100m² pár éve lerakott térkövet szedtek fel.

Na mindegy, ennek igazából semmi értelme, mert nem a kérdéshez kapcsolódik. Csak sajnálom akik megvették, hogy nem tudnak mit tenni ez ellen. Mint írtam, nem tudom mi ennek a kilakoltatásnak, vagy kiköltözésnek a menete. Lehet, hogy még hivatalosan nem is azé aki megvette, fogalmam sincs.

Az tudom, hogy a (drogos) srác nagynénje mesélte még novemberben, hogy már el elkelt a ház árverésen, és 100% hogy ki kell valamikor még idén költözniük. Gondolom a közműveket is azóta nem fizették hogy megtudták menni kell, mert múlt héten kötöttek ki mindent a szolgáltatók emberei.

2022. dec. 19. 23:44
 8/8 anonim ***** válasza:

7# pont ezt írtam volna. Nincs szó elbontandó házról.

3# igaza van! Ez a lényeg! Ennyi.

2022. dec. 20. 06:43

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!