Le kell mondanom a külföldi állandó lakcímemet, ha akarok egy magyarországit?
HA tévedek, akkor bocs, de ÉN úgy tudom, hogy EU-n belül, csak 1 helyre lehet TB-d.
Aki jobban vágja, cáfolja meg/erősítse meg!
Igen csak 1 lakcimed lehet Európán belül.
2 lehetőség van.
Vagy kijelentkezel ott és Bejelentkezel itt, vagy magán orvos mindig. Ők nem kérnek lakcim/tb kártyát.
Ha Magyarországon élsz, akkor alapvetően be kell jelentened a magyarországi lakcímedet, és Magyarországon vagy biztosított.
Hogy a külföldi biztosításoddal mit kell tenned, az elsősorban azon múlik, hogy melyik országról van szó. Ahogy az előttem szólók már említették, EU-n belül pontosan egy államban lehetsz biztosított (és az nem választható, hanem az életkörülményeid függvénye, pl. hogy hol laksz, hol dolgozol).
Vagyis: bejelented a magyarországi lakcímedet, bejelentkezel a magyar TB-be, és ezzel egyidejűleg kijelentkezel a külföldi TB-ből. Vannak erre megfelelő EU-s nyomtatványok. Visszaköltözéskor pedig a fordított műveletet kell elvégezni.
Pusztán a lakcímbejelentést ez nem érinti: a magyar szabályozást nem érdekli, melyik másik államban van még lakcímed; a neked "otthoni" szabályozást meg nem ismerjük.
Nem sokra mennel a biztositassal, csak fizeted feleslegesen szinte. Nagyon sokara latnak el es kb leszarjak hogy mi a bajod. Van olyan akinek nem is tudnak diagnozist mondani.
Jobban jarsz ha maganba mesz el.
Kivetel ha pl cukorbeteg vagy vagy ilyesmi es kell rendszeresen valami gyogyszer.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!