Vissza fogtátok otthon az áram- és gázfogyasztást?
Eddig is átlag közelében fogyasztottunk. 80+m2 Családi ház, korszerű fűtés + normál villany. További + hőszigetelés folyamatban.
Nem fogtuk vissza. Villany 2 ezerrel lett több, gáz 7 ezerrel. Ennyiért nem éri meg.
Nem. Panelba lakom.
Közös költség fix.
Felújítási alap fix.
Fűtés fix.
Gázfogyasztás fix.
Internet fix.
Áram fogyasztásom valami röhejesen alacsony havi 35-40 kWh.
Nem arról van szó, hogy spórolok, de egyszerűen nem vagyok sokat itthon, a hűtő új, mosógép új, laptopot használok ami keveset fogyaszt, ezen kívül max a telefonom töltöm. Villanyt sem nagyon égetem mert elvagyok asztali lámpa mellett.
Ezen kívül a vízfogyasztásom ami mért. Ezen tudnék spórolni, de annyira bagatell összeg, hogy nem teszem. Pár ezer Forint, pedig elég sokat mosok és naponta fél órát állok a zuhany alatt.
Eddig átlag 30-40 volt a rezsim.
2 ezerrel volt kevesebb amikor nagyon odafigyeltem.
Ennyiért egy falat sajtot sem kapni úgyhogy többet nem töröm magam és használom mint eddig.
Amúgy tényleg végignézve, nekem a villany-víz amin tudnék spórolni.
Ezek viszont annyira bagatell összegek.
Villany átlag 1,5-2 ezer Forint, víz átlag 5,5-6 ezer Forint. Hiába spórolok rajtuk 200 Forintot ha közben egy délutáni bevásárlás 3-4 ezer Forintra jön ki.
Valamit elszámoltam, mert túlságosan visszafogtam a gázt, így csak a támogatott kvóta felét fogyasztottam gázból (160 négyzetméteren), áramból viszont több mint a duplája. (klímás fűtés megy a gáz alternatívájaként) szóval 2023-ban több gázt és így kevesebb áramot kell fogyasszak.
Fával is fűtök, de csak néha és ami van (kivágott gyümölcsfák), mert marhadrága lett a fa.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!