Kezdőoldal » Otthon » Egyéb kérdések » Radiátor légtelenítés, Sos!?

Radiátor légtelenítés, Sos!?

Figyelt kérdés
Az négy radiátorból csak egy megy itthon. viszont nincs rajtuk szelep, illetve csak az egyiken, a fürdőszobai türölközőtartón.. lehetséges hogy direkt? már percek óta sistereg, meddig tart általában amíg kimegy a levegő?
2010. szept. 30. 19:11
 1/8 anonim ***** válasza:
Ha lassan töltik, mert igazából lassan is kell hogy kimenjen a levegő akkor sistereg még. De hol sistereg? Van automata légtelenítő vagy a törölközőtartós radiátoron a gyorslégtelenítő? RADAL radiátorok vagy már az újabb?
2010. szept. 30. 19:21
 2/8 A kérdező kommentje:

fogalmam sincs hogy milyen radiátorok ezek :( a szomszédban mondták, hogy náluk már egy hónapja fűtenek... itt meg tök hideg van. lehetséges, hogy az összes radiátorra egy légtelenítő van?

egyébként a tetején találtam egy szelepet, el kellett fordítani, és most sistereg. már vagy fél órája. ez normális?

2010. szept. 30. 19:24
 3/8 A kérdező kommentje:
na, jó fél órás sistergés után végre előtört a víz, és melegednek a radiátorok :))
2010. szept. 30. 19:50
 4/8 A kérdező kommentje:
mégse jó, a légtelenítés után megint lehűltek a radiátorok :( most megint megnyitottam a szelepet, megint sziszeg, de egyelőre nem melegszik semmi : (( mi lehet? elromlott valami?
2010. okt. 6. 18:56
 5/8 anonim ***** válasza:

Nem tudom nálatok hogyan van, de azért leírom.

Nálunk mind a négy radiátor működik. Ez egy panelházban van.

A földszinten az egyik tárolóba van egy vezeték, azt kell kinyitni és addig engedni belőle a vizet, amíg levegő nem jön. Ha kijött belőle az összes levegő, és egyáltalán nem "darabos" a víz akkor van kész a művelet. A darabosat értsd úgy, hogy akadozottan jön a víz. Nálunk ez az időtartam változó. Van olyan hogy télen is le kell mennünk, de idén rekordmennyiségű levegő jött ki, kb 2-3 percig csak az jött.

2010. okt. 6. 19:29
 6/8 A kérdező kommentje:

most még nyitva van, de nem sistereg már. viszont picit jött még belőle az előbb, megpróbáltam befogni, és éreztem. víz egyelőre nem jön belőle.

a radiátorok melegedése és a szelepelzárás között összefüggést véltem felfedezni.

viszont a múltkor akkor zártam el, mikor már csöpögött a víz... nehéz megmondani, mennyire volt szakaszos, mert ez a szelep felfelé néz.

köszi a segítséget... mostmár addig fogom nyitva hagyni, amíg nem jön belőle sugárban a víz :D

2010. okt. 6. 19:36
 7/8 anonim ***** válasza:
Egy kérdés: véletlenül nem termosztatikus radiátor szelepeid vannak? Természetesen ha levegősek a radiátorok akkor nem fog melegedni, de ha még a légtelenítés után sem melegszik azt okozhatja a beragadt radiátor szelep. Ha egyszerű szelepek vannak fent akkor nem szóltam.
2010. okt. 7. 10:47
 8/8 Hortobagyi ***** válasza:
Hasonló légtelenítési gondom volt. Minden radiátorra felszereltem egy-egy légtelenítőt. Sőt még a törülköző szárítóra is. Azért volt praktikus, mert a radiátorokat nem azonos magasságban szerelték fel. Mindig ide-oda kúszott egy levegő buborék. Sohasem tudott kiszabadulni a kézi légtelenítésen keresztül. Az automata légtelenítők felszerelésével elhárítottam a problémát. Nem csörög a rendszer nem sípol, nem rezonál. Sima zajtalan közeg áramlás van a csővezetékekben, és a radiátorokban is. Pár ezer forint költség, de megéri.
2012. jan. 10. 05:55

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!