Kezdőoldal » Otthon » Egyéb kérdések » Került már hozzád (öröklés,...

Került már hozzád (öröklés, ajándék) olyan régiség (festmény, bútor, ékszer stb.), amiről nem is gondoltad, hogy ilyen sokat ér? Mi volt ez? Mennyire gondoltál? És mennyit ért?

Figyelt kérdés

2022. dec. 3. 20:10
1 2
 1/14 Metionin ***** válasza:
100%
Vettem egy 1919-es könyvet 600 ft-ért az ócskapiacon és bevittem megmutatni egy antikváriumba. 40 ezret mondott rá a fickó, hogy annyiért venné meg. Nem adtam oda.
2022. dec. 3. 21:18
 2/14 anonim ***** válasza:
95%

Nekem csak olyan volt hpgy azt hittem sokat (vagy legalábbis többet) ér annál mint amennyit valójában ér...

Régi pénzekről van szó.

Lényegében egy rakás kacat. Xd

2022. dec. 3. 21:20
 3/14 A kérdező kommentje:
1. az legalább dupla annyit éri, mert keresnie is kell rajta plusz még feljebb alku ára is benne van az induló ajánlatban részéről.
2022. dec. 3. 21:58
 4/14 Metionin ***** válasza:
100%
3 Igen, tuti hogy továbbadta volna még jó nagy haszonnal.
2022. dec. 3. 22:08
 5/14 anonim ***** válasza:
24%

Kérdező!

Szinte az összes lomtalanítás erről szól.

A mai fiatalok már a szüleiktől sem tanulták meg, hogy mi a maradandó és örök érték, ezért az ő szemükben az ikeja a bútorok királya.

A sokszor milliókat érő bécsi-barokk bútorokat, tabernákulumokat meg kidobják az utcára.

Én meg restaurálom ezeket, hogy maradjon valami érték is az utókornak.

(Az ikeásokat még eltüzelni is tilos.)

Pl.

[link]

2022. dec. 3. 22:17
 6/14 A kérdező kommentje:

Szép ilyen stílusú smizettünk van, csak több intarziával. Illene össze a kettő.

Ez milyen fákból van összedolgozva?

2022. dec. 3. 22:23
 7/14 anonim ***** válasza:
47%

Ez nem az enyém, csak belinkeltem egy képet amit találtam a neten, mert a mai generációnak ez kínai lenne.

Az én antik bútoraimnál nagyrészt dió, mahagóni, cseresznye, éger és ébenfákat használtak a régi mesterek.

2022. dec. 3. 23:03
 8/14 anonim ***** válasza:
96%
#5-7 Most nem azért mondom, de nem csak IKEA meg 3,5 milliós antik bútor létezik.
2022. dec. 3. 23:21
 9/14 A kérdező kommentje:
Azért nem minden antik bútor ér milliós összeget. Sőt százezer alatt is lehet venni nagyon szép antik bútort. Nyilván nem XVI- ik Lajos korabeli antik bútorok - de az nem is az én stílusom.
2022. dec. 3. 23:33
 10/14 anonim ***** válasza:
87%
Ha valami értéked van, amiről szerinted ez nem látszik azonnal arra rá kell írni, hogy mikor vetted, mennyiért és akkor mennyi volt az átlagfizetés. Esetleg egy kb valódi értéket. Nálam minden festményen rajta van ez a szöveg, plusz a figyelmeztetés, hogy nem elkótyavetyélni.
2022. dec. 4. 08:33
1 2

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!