Volt más is így kávègèppel?
A szüleim mindig azt mondták hogy nem szabad lenyomni a kávèt a kotyogós kávèfőzőben, mert megèg a kávè.
Èn èvekig így is tettem, aztán a napokban beszereztem egy espresso kávègèpet (olcsó fajtát)
Ès csodálkoztam hogy a kotyogóssal finomabb kávèt lehet csinálni, mint ezzel.
Ès hát nyílván azzal csináltam ami finomabb.
Aztán ma reggel szembe jött egy videó youtube-on hogy ezt valójában hogy is kène.
Vannak ennek valamifèle fortélyai valójába, vagy csak ennyire szutyok minősègű a kávègèp?
A kotyogósnál a gőz, a forrásban lévő vizet nyom át. A legtöbb kávégépbe forró vizet pumpál át szivattyúval. Ellensúlyozandó, hogy apróbb a szita lyuk, és a kávét is össze kell nyomni, így habos aromás kávét kapsz. A kotyogósé erősebb, kesernyésebb.
De mindez kávé minőségtől, szemcsemérettől, pörköléstől is függ. Az arabika aromásabb, a másiknak a koffein tartalma magasabb.
A kapszulasról ne beszéljünk, mert annak a pörkölése is rosszabb, aromásítják, zsírral adalékolják
További kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!