Párás lakásnál melyik a jobb a szellőztetés mellett: páramentesítő készülék, vagy ruhaszárító? És miért?
felesleges páramentesítő, a szárítószekrény az igazi.
Ha szellőztetés rendben, akkor nem párás a lakás. A ruhaszárítást ne a lakás légterében, hanem szárítóban old meg.
No komment..🤦 valaki kurvára okosnak hiszi magát.
"Járatnád üresen a szárítógépet, vagy hogy?"
Ez ilyen trollok mégis miért vannak itt? Miért hiszitek magatokat olyan okosnak?
Kár is volt feltennem a kérdést, túl naiv voltam, hogy azt hittem, hogy legalább ebben a kategóriában normálisan képesek válaszolni az emberek, de tévedtem.
Én páramentesitőt használok, mert a száritógépben összemennek a ruhák. Sőt, nagyon sok ruhát nem is lehet a száritóba tenni, jelölik a cimkén.
Még egy dolog ami jól működik: mosás végén, amikor lejár a program, csinálok még egy centrifugálást, maximum sebességen. Sokkal szárazabbak lesznek a ruhák.
Mindkettő.
De amúgy tényleg fogalmazhattál volna jobban is.
A szobában az optimális páratartalom 21°C -nál 50-60%. Ha csak kis mértékben magasabb ennél, tehát pl. 65-70% akkor azt rövid kb. 5 perces szellőztetéssel csökkenteni lehet. Persze csak akkor érdemes szellőztetni, ha kint nincs eső vagy köd ami csak ront a helyzeten.
Ha a szobában nehezen száradnak a ruhák, akkor vagy a hőmérsékletet kell emelni, vagy a páratartalmat csökkenteni. Egy kisebb lakásban ahol a páratartalom 80% körüli, ott érdemes párátlanító gépet venni. A hatékony párátlanító készülékek naponta akár 3-5 liter vizet is képesek kiválasztani a levegőnől. Nálunk is 80% körüli volt a páratartalom és a Midea MDDF-20DEN7-QA3 tökéletesen teszi a dolgát. A magas fordulaton kicentrifugált ruhát kiteregetjük a szárítóra és alá betoljuk a párátlanítót. Kb. 5 óra alatt majdnem teljesen megszárat.
Mi a mosás után egy kondenzációs szárítógépet használunk, szekrényszáraz programmal. A lakásban mégis magas volt a páratartalom. Nemrég beruháztunk egy páramentesítőbe is. Azóta minden gondunk megszűnt ezzel kapcsolatban.
Azt viszont korábban megtapasztaltuk hogy a tablettás, meg a
kisteljesítményű páramentesítők csak pénzkidobás.
További kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!