Lehetséges, hogy a hőfokszabályzós csapon nem lehet hideg vizet engedni?
Ha le lenne zárva, akkor csak forró lenne mindig.
Egyébként biztosan nincs lezárva, a férjem rakta fel a csapot, azt mondta, másképp nem is lehet.
Akkor lehet, hogy túl kicsit van megnyitva.
Ha meg a férjed nem vízszerelö, akkor hívj egy szakembert, ugyanis nem feltétlen jól szerelte.
De amiröl beszélek, az nem maga a vízcsap része, hanem az elötte lévö föcsapok egyike.
MINDEN CSAP elött van egy-egy elzáró a hideg és a meleg víznek (mármint ha normálisan van szerelve), amivel az adott csap ELÖTT el lehet zárni, ha szerelni kell. Attól függöen, ez mennyire van megnyitva, erösebben vagy gyengébben jön a hideg/meleg víz az adott csapba.
A te esetedben a hideget kicsit jobban meg kell nyitni, akkor nem lesz ilyen gond. (Feltéve, hogy nem lett kispórolva a rendszerböl.)
Vagy valami benne van a hidegvizes csöben és beszükíti.
Fürdőben nincs másik elzáró csap, mint amit írtam. Egyedül a mosogató alatt van az a csap előtti, ami másik strangon van. És biztos, hogy ki van nyitva rendesen. Azon elgondolkodtam, hogy belekerülhetett talán valami a csőbe, de nem tartom életszerűnek. Tömítésre gondoltam mondjuk, de az is a cső peremén kell legyen, tehát nem eshet bele.
Nem írtad konkrétan, de ezek szerint te is úgy gondolod, mindegy milyen fajta csap, akkor is kellene, hogy lehessen engedni rajta csak hideg vizet is?
Amúgy azt gondolom, egy csap felszerelése nem egy agysebészet. A férjem nem vízvezetékszerelő, de eléggé ezermester és igényes a munkájára. Ettől függetlenül előfordulhat, hogy valami hiba csúszott a dolgokba.
Igen, minden csapnál kellene tudni csak hideg és csak meleg vizet is engedni, az a normális dolog.
Egy csap beszerelése nem agysebészt, de ha valami kimarad - mint itt a plus elzárók -, akkor nem müködik rendesen. De nem egyértelmü, hogy csak a csapokat szerelte ö, vagy a vízvezetékeket meg szerelvényeket is, mert nem mindegy.
De érdemes leszerelni a csapot és megnézni, nincs-e benne valami, akár egy kisebb müanyagdarab, vagy hasonló, mert valami nincs rendben vele.
További kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!