Ma kiöntött esztrich betonra hány nap múlva járólapozhatok?
Én burkolatrendszereket tervezek.
Ha betonról van szó, valóban igaz a min. 24 nap száradási idő, tágulások miatt is, de a legfontosabb, hogy abenne lévő víz rendesen kiszáradjon, különben utána a lerakott burkolaton fog kijönni és minden tönkremegy. Én azt gondolom, ha beton után már pár nap múlva burkolnak, akkor lehet belőle később baj, főleg, ha idő közben esett az eső, vagy rossz idő volt, mert a pára is benne marad ilyenkor.
Az esztrich beton valamivel jobb, de ott is állatom,hogy kell neki 1 hét minimum, ha nem párás az idő.Ha a későbbi burkolásnál betartanak bizonyos alapszaályokat, akkor nem lesz gond. Pl én flex ragasztót használnék, akkor ha a lap maga nem követeli ezt meg+flexfuga és rugalmas szilikon a sarkokba, valamint minden függőleges-vízszintes él találkozásánál. Ilyenkor rugalmas marad a rendszer és tud mozogni is.A dilattációt ne hagyjuk ki.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!