Kezdőoldal » Otthon » Egyéb kérdések » Kaposvár mennyire számít...

Kaposvár mennyire számít vidéki nagyvárosnak?

Figyelt kérdés

Én Kaposvári vagyok és szerintem aza város gáz

Nem is értem hogy kapta meg a megyeszékhely rangot?

2022. okt. 22. 19:05
1 2
 1/13 anonim ***** válasza:
67%
Akoor melyik somogyi városnak kellett volna kapnia?
2022. okt. 22. 19:17
 2/13 A kérdező kommentje:
Siófok
2022. okt. 22. 19:37
 3/13 A kérdező kommentje:

Meg alapból, megyeszékhelyez képest a turisztikai bevétele egyenlő a nullával siófokkal ellentétben az itteni (kaposvári) kórházban ha valakinek komolyabb beavatkozás kell azt leviszik Pécsre +csak a környező falvak lakói járnak be nem hinném hogy vannak olyan siófoki, vagy fonyódi emberek akik be járnak Kaposvárra valamiért

Félreértés ne essék szeretem Kaposvárt szerintem az egyik legyszebb város csak nem látok benne semmit,

Szekszárd ennél rosszabb helyzetben van?

2022. okt. 22. 19:43
 4/13 anonim ***** válasza:
66%

Mérete és fővárosi rangja miatt Budapest annyira “egoista”, hogy az országban rajta kívül minden más “vidék”, még ha nagyváros, akkor is, tehát így Kaposvár is vidéki nagyvárosnak számít!

Megyeszékhely pedig minden megyében a legnagyobb és legfejlettebb város, ahol mindenre van lehetőség, onnét irányítják a megye dolgait, egyéb megítélés vagy vélemény már csak másodlagos!

Ha nem Kaposvár, akkor szerinted melyik városnak kellene lennie? Siófok - területileg nagyobb, de a népessége Kaposvár felénél is kevesebb, így elenyésző népsűrűség... Barcs szintén ugyanígy, Balatonboglár, Marcali, Nagyatád - ezek még ott vannak a nagyok között, de amúgy központi vezetéshez pirinyók!

2022. okt. 22. 20:08
 5/13 A kérdező kommentje:

Siófok nagyobb mint kaposvár?

Ezt nem is tudtam

2022. okt. 22. 20:33
 6/13 anonim ***** válasza:
84%

Csak területileg!

Kaposvár: 113.59 km2, 59 777 lakos, 556.26 fő/km2

Siófok: 124.66 km2, 25 461 lakos, 203.47 fő/km2

2022. okt. 22. 21:02
 7/13 anonim ***** válasza:
71%
Belgiumban néhány ezres városok komoly igazgatási centrumok. Itt is lehetne másképp.
2022. okt. 22. 22:56
 8/13 anonim ***** válasza:
60%
Kaposvár az nem számít nagyvárosnak. Nagyváros az 100 ezer feletti lakossággal rendelkezik Magyarországon.
2022. okt. 23. 02:56
 9/13 anonim ***** válasza:
85%

Van még pár hasonló megyeszékhely.

Siófokon pedig a nyári nyaraló tömegen kívül kb semmi sincs. A kórháza is jóval kisebb, kevésbé felszerelt. Csak Székesfehérvár jobban elérhető, meg Bp. sincs onnan messze, ezért nem járnak Kaposvárra a siófokiak.

2022. nov. 19. 17:33
 10/13 anonim ***** válasza:
#9, lehet, de Magyarországon úgy viszont fizetős az ellátás, ha nem a közigazgatásilag odatartozó kórházba mész!
2022. nov. 21. 17:17
1 2

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!