Beépíthető sütő+főzőlap vagy tűzhellyel járunk jobban?
A sarokban a bútor mellett áll a gáztűzhelyünk most, amit mindenképp cserélnünk kell (sütő nem jó...). Venni akartunk egy másik tűzhelyet, ami kb annyi lenne, hogy kivesszük a régit és az újat oda betesszük.
Viszont van egy lehetőségünk, hogy kapnánk ingyen egy beépíthető sütő+főzőlap együttest, viszont az alapból nagyobb lenne, így a meglévő munkalapból is vágni kellene (hisz a sarok miatt sok lehetőség nincs), a bútorból is, és csináltatni hozzá szerkényt. Ami ugyebár lehetetlen hogy ugyanolyan színből/anyagból legyen, mert kb 10 éve lett a mostani elkészítve. Plusz ahogy néztük, lehet magasabb is lenne a főzőlap a méretek miatt (de ezt hozzáértő tudná tutira megmondani).
Tűzhelyet 80-90 ezerért néztünk, mert semmi extra igényem nincs.
Nem tudom, hogy megéri e mestert hívni, vágatni, csináltatni szekrényt (olyat, ami tuti nem lesz megegyező a meglévő bútorral), amit ki tudja hány hónap alatt csinálja meg (jószokásukhoz híven) VAGY vegyünk inkább egy készet és csak hipp-hopp cseréljük ki.
Gondolom csak olcsóbb, ha csináltatunk bútort, de ha költözünk akkor a tűzhelyet könnyebb felkapni és vinni, nem?
Ki mire szavaz? Melyik a jobb megoldás?
Nem lehet megszerelni? Viszonylag egyszerű szerkezetek, mindent ki lehet benne cserélni.
Csak szakember persze, nehogy nekiessetek
Ah, ezer éves tűhely, nagymama nyúzta vagy 20 évig ha nem többet, majd 10 évet állt (ELIN van ráírva, de semmi más információnk nincs róla). Én párszor próbáltam használni, ugyebár a gyújtás is harc, majd olyan hangot ad ki, amit körül sem tudnék írni. Hőfokot nem lehet szabályozni, magas láng van vagy semmilyen, de igazából én soha nem tudtam ezeket használni, nem vagyok konyhatündér... Én ahhoz vagyok szokva, hogy beállítom a hőfokot (nem úgy hogy kisláng, nagyláng stb, hanem pontosan pl 180˙) és alsó vagy felső vagy stb sütési módot, becsukom a sütőajtaját és várom a csodát (pl istenien tökéletes piskótát tudok sütni modern sütőben). Lehet engem savazni emiatt, de én már ilyen sütő mellett nőttem fel, nem szeretnék kísérletezgetni egy ősrégi sütővel ilyen élelmiszerárak mellett :(.
Amiket sütöttem benne, azoknak a belső fele szinte szénné égtek, az ajtóhoz közel meg nyers maradt. Próbáltam fóliával, cseréppel kiegyenlíteni, de feladtam.
Lehet jó a sütő, de egyszerűen nem tudom használni. A főzőlapon pedig a legkisebb rózsán a tartalék is egy közepes lánggal ég, annyira erős. Nem vagyok vele kibékülve.
Egy új tűzhely mindenképp garanciális.
Viszont akkor jobb a kombinált, tehát elektromos sütővel. Ez nem fűti be a konyhát, és jobban szabályozható is.
Ha beépített főzőlap esetében célszerű lecserélni a teljes munkalapot, mert ha csak egy darabot veszel a főzőlap miatt csúnya lesz. Egy asztalos simán elkér 100-150000-et anyagköltsége, azért, hogy átszabja a konyhádat a 10 cm-el szélesebb sütő és főzőlap miatt.
Egy új munkalap feldobja nagyon a konyhát a beépített gépekkel, de 3-4 hónapot várni kell egy jó asztalosra, vagy anyagáron megcsináljátok ti aztán vagy sikerül vagy nem. Ehhez viszont min kell fúrógép, dekupír és egy kézi gyalu!
A gazdaságos és egyszerű megoldás az új tűzhely, ami megegyezik a régivel méretileg.
@2
Ebben az esetben akkor érthető a csere igénye.
Szerintem vegyetek egy új tűzhelyet
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!