A hideg, vagy a meleg fényeket szereted otthoni világításhoz?
Meleg fény van mindenhol.
Lámpát kvázi csak este kapcsolunk a hideg fény pedig rosszat tesz az alvásciklusnak.
A nappali lámpa viszont kétkapcsolós, az egyik hidegfényt kapcsol. Télen azért hamarabb lesz sötét, és ha feljönnek vendégek akkor a hideg fény világosabb érzetet ad
4000-4500K az a "természetes fehér fény", annak számít.
Szóval jogos, igen a hidegfehér fény az valahol 5000-6000K-nél van, így a kérdés az elég suta. 6000K lakótérbe nem való, irodákban esetleg lehet használni, de nem gondolnám, hogy bárki is használ ilyen fényforrást otthon. A természetes fehér fény bár mindenhol nem biztos, hogy jó, de pl. egy konyhában mennyezeten és munkapult felett, közlekedőben (előtérben), fürdőben, WC-ben, szerintem jobb választás a meleg fehér fénnyel szemben. Egy szobában, egy nappaliban lehet jobb választás a meleg fehér fény, de lehet még jobb, ha mindkettőre van lehetőség, értsd akár állítható a fény hőmérséklete a mennyezeti lámpánál vagy a mennyezeti lámpa természetes fehér fényű, de van 1-2 álló lámpa, ami viszont melegfehér fényű.
A szavazás valóban nem jól van kiírva, mert ebből kénytelen voltam a hideget választani, a meleg sárgát nem tudom elviselni, sem otthon, sem a munkahelyen.
De egyébként 4000K van mindenhol.
Ez természetes semleges fehér fény.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!