Kezdőoldal » Otthon » Egyéb kérdések » Milyen megoldást találnátok...

Milyen megoldást találnátok ki ehhez az opcióhoz?

Figyelt kérdés

Jelenleg egy ingatlanban élek az egyetlen idősebb rokonommal. Betegeskedni szokott, ezért mostanában a legrosszabbra próbálunk felkészülni, viszont mivel a családban velem ápol jobb kapcsolatot, ezér a házát rám iratná. Viszont 20 éves egyetemistaként, úgy hogy nincsen időm elmenni dolgozni, szinte lehetetlen lenne feltartani a házat, viszont kár lenne úszni hagyni, mert a költözésen már nagyon gondolkodtam, viszont munka hiányában nem tudnám ezt megadni magamnak.

Szinte senkitől nemtudok segítséget kérni, mert én sem ápolok jó kapcsolatot a családból senkivel így elég nehéz szituáció lenne

Esetleg milyen lehetőségek adódnak ilyen téren? Ti mit tennétek, tanácsolnátok ilyen helyzetben?

2022. okt. 9. 21:16
 1/4 anonim ***** válasza:
Mért kéne neked fenntartani a házat? A rokon nem tudja fenntartani, akié most? Nem teljesen vili a szitu. Odaköltöznél még életében és rád hárulna minden a házzal kapcsolatban? Költségek is?
2022. okt. 9. 22:01
 2/4 anonim ***** válasza:

Szetintem úgy érette, hogy ha a rokon ráíratná, meghalna, s a kérdező még tanulna.

Amúgy nagyon sokan dolgoznak egyetem mellett.

Kérdező!

Ha meghal a rokon, s a ház nem a tied, akkor veled mi lesz?

Rosszabb a helyzeted, mint amit az első bekezdésben írtam.

Amúgy ajándékozza neked! A vantól nem kell félni.

Kiadsz egy szobát valakinek, máris van pénzed.

Most ki tart el?

2022. okt. 9. 22:47
 3/4 anonim ***** válasza:
Vannak törvényes örökösei? Mert akkor nem jó, ha csak úgy rád íratja támadható, ha meghal, rögtön jönnek a dögkeselyűk. Vedd meg tőle papíron, haszonélvezettel a részére természetesen. Aztán ha ne adja az ég elhunyna eladod és elmész albérletbe, futná rá az értékéből.
2022. okt. 9. 23:12
 4/4 anonim ***** válasza:
90%
Ha vannak törvényes örökösök, akkor megtámadható, hogy rádiratja, akár ajándékként, akár papiron "megveszed". A kötelesrészért perelhetnek. Én ugyanebben a cipőben járok, csak én vagyok az "idős rokon", és egy adott személyre hagynám a házamat. Az ügyvéd megmondta, hogy ha 10 éven belül halok meg, akkor az egyéb potenciális örökösök perelhetik az általam kiválasztott személyt. Ő azt mondta, hogy kössünk eltartási szerződést, az kevésbé támadható, ez viszont nem működik a kérdező esetében, úgy tűnik.
2022. okt. 10. 02:47

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!