Kezdőoldal » Otthon » Egyéb kérdések » Miért nem engedi át a vizet a...

Miért nem engedi át a vizet a vegyestüzelésű?

Figyelt kérdés

Sziasztok.

Ma csináltam egy próbafűtést a vegyestüzelésű kazánnal. Régi fajta de működik. Tavaly nem használtuk mert csak gázkazánnal fűtöttünk.

Most felment már a vízhőfok 55-60 fokra de nem melegedtek a csövek pedig víz van a rendszerben és a csap sincs elzárva.

Gyors eloltottam mert féltem hogy felrobbantom ha nem indul meg a víz.

Nem szivárog sehol a cső végignéztem de akkor már azért szerintem szokott melegedni a radiátor meg a csövek meg a vegyestüzelésű kazánból ami kijön vízcső az is hideg volt még.

Esetleg valami elromolhatott a kazánban?

2022. szept. 24. 13:18
 1/9 anonim ***** válasza:
Lehet a szivattyú vagy egy szelep beragadt....nézd megpontosan meddig "hideg" a cső és ott a baj. Szerintem
2022. szept. 24. 13:30
 2/9 A kérdező kommentje:

Ami kijön a kazánból cső utána van egy tekerő amivel nyitni zárni lehet a vizet.

ÉDesanyám elzárta még tavaly én ugye ma megnyitottam.

De már a kazán felett lévő csap után se melegszik a víz..

2022. szept. 24. 13:34
 3/9 anonim ***** válasza:
A keringető szivattyú működik? Általában az is egy termosztáttal van vezérelve, az működik? Konnektorba be van dugva?
2022. szept. 24. 13:42
 4/9 A kérdező kommentje:
Nincs keringető szivattyú fent van egy tartály abba van víz csak.
2022. szept. 24. 13:44
 5/9 anonim ***** válasza:
A visszatérő csövön is minden csap nyitva van? Van-e elegendő víz a rendszerben?
2022. szept. 24. 13:49
 6/9 A kérdező kommentje:

Hát tavaly előtt töltöttem fel.

Minden csap nyitva van

2022. szept. 24. 14:01
 7/9 anonim ***** válasza:
A szokásos...az előremenő szelep leragadt..sajnos meg kell ütögetni a szelep oldalát, hogy elmozduljon a tányér az ülésről(odarozsdásodott). Ez az, amikor sokáig nem üzemel. Nagy baj nincs, csak a szelepek rozsdásak. Ha le lehetnenengedni a vizet, akkor előrébb lennél. Szétszedhető a szelep, ekkor lehet valamit tenni. Van aki megteheti, húsz liternyi -72 fokos fagyállót tölt a rendszerbe, arra a vizet. Ez már kicsit jobb.
2022. szept. 24. 15:06
 8/9 anonim ***** válasza:
A gravitációs áramlásnál nagyon kis akadály is akadály a víz útjában. A víz felforrósítása sem megoldás. Csakis a szelep javítása. Ha már jó minden, akkor nagynyomású csapivízzel átmosni az egész rendszert. Rengeteg kosz jön ki
2022. szept. 24. 15:09
 9/9 anonim ***** válasza:

Az ilyen csap elzáráspkból szoktak a bajok lenni.

Sokkal biztonságosabb egy visszacsapó szelep.

2022. szept. 24. 22:51

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!