Kezdőoldal » Otthon » Egyéb kérdések » Egyedül külföldre költözők,...

Egyedül külföldre költözők, hogy álltatok neki szervezkedni?

Figyelt kérdés
Nagyon szívesen kimennék, csak sajnos nincs kivel. Rokon sem, akihez lehetne menni. Szóval ilyen esetben hogyan kell egyáltalán elkezdeni ezt az egészet teljesen egyedül? Munkát pl közvetítőcégen keresztül érdemes keresni? Angolul, illetve németül beszélek (utóbbi megkopott, de szerintem hamar visszajönne amit elfelejtettem). Gyógytornász vagyok amúgy, Ausztria lett volna a cél, de a diploma honosítás menete az kb lehetetlen kategóriának tűnik. Személyi edző képzést is csináltam, de már az sem érdekel, ha nem a szakmában helyezkednék el. Csak sajnos így teljesen egyedül nekiállni ennek fogalmam nincs hogyan kellene.

2022. szept. 13. 23:35
 1/2 anonim ***** válasza:
100%

Gyógytornászoknak facebookon van Ausztriás meg Németországi csoportjuk és szoktak is állásokat hirdetni. A legtöbbször segítenek a papírok intézésében is! Nem lehetetlen honosíttatni a diplomát, a gyakorlati idődet úgy is megszerezheted, hogy már kint dolgozol gyógytornászként csak segéd/asszisztensi pozícióban. ;)

Ki lehet persze úgy is menni, hogy nincs munkád, de akkor egyrészt a saját vagyonodat éled fel, albérletet nehezebb lesz találni, de munkát akár könnyebben. De én azt látom, hogy mindenképpen biztosabb, ha az ember már munkaajánlattal indul el.

Ha anyagilag jól állsz, akkor azt is megteheted, hogy körülnézel egy számodra neked tetsző városban és kimész egy párheres nyelvtanfolyamra. Nemcsak, hogy gyakorlod a nyelvet, de azt is meglátod, hogy tetszik-e a hely atmoszférája.

2022. szept. 13. 23:52
 2/2 anonim ***** válasza:

Lassan 10 éves osztrák tapasztalat alapján:

Ha teljesen biztosra akarsz menni és nincs sok felesleges pénzed akkor előbb próbálj megpályázni állásokat, és csak akkor kimenni ha szerződésed van. De ezután jön a másik fontos dolog a lakhatás. Nem olyan egyszerű megfelelő lakást találni. Gondolok itt főleg az anyagi dolgokra. Ha türelmes a cég ahova felvettek és kivárja míg találsz lakást akkor ez egy járható út.

A másik hogy ha nem gond a pénz akkor kijössz és kiveszel egy lakást a szimpatikus részen amit kinéztél és aztán onnan keresel munkát.

Persze így leírva tök egyszerű, de amúgy sok összetevős dolog, ugyanúgy mint Magyarországon.

Ami fontos szerintem hogy előtte elevenítsd fel a nyelvtudásod.

Közvetítőn keresztül én még nem dolgoztam, de nem is szeretnék. Persze vannak helyek ahova csak úgy fogsz bekerülni. Mert így könyebb a cégnek, hogy ha valaki nem jó, csak simán szól a közvetítő céghez hogy holnap valaki mást küldjön mert az adott emberke nem vált be.

Diplomát nem lehetetlen honosítani. De időbe telik.

Nézhetsz vendéglátásban is kezdésnek valamit, ahol adnak ellátást és szállást. Aztán kicsit majd ha belerázódsz a kinti életbe, akkor váltasz, veszel ki lakást, stb.

2022. szept. 25. 22:03

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!