Ha az előző tulaj úgy adta el a házat, hogy nem tájékoztatott erről?
Egy ismerős vett egy házat, majd egy idő után le akarta cserélni a padlószőnyeget.
Felszedte, és akkor derült ki, hogy nincs a háznak alapja.
Utólag beperelhető ezért az előző tulaj?
Plusz, hülye kérdésnek tűnhet, de honnan lehet tudni biztosra, hogy nincs alap?
9-es: köszi, az a helyzet, hogy laikusként elég nehéz helyzet ez is, mert a statikus a tetőt mondta, az ács szerint nem a tető, és ha valamelyiknek nem hiszek, akkor ki vagyok én laikusként…?
A komuves az egyik legjobb ember, akit ismerek, remelem, ő nem akar majd atvagni.
7-es vagyok: nem tudtam, hogy azt szeretnéd tudni, vásárlás előtt honnan lehet megállapítani az alap meglétét, azt hittem, hogy az említett ház hibáinak feltárását szeretnétek elkezdeni.
Vásárláshoz egy kőművest célszerű elvinni, aki ért ezekhez, meg több szakival is érdemes megnézetni a házat.
Én azt gondolom, hogy a 60-70 éve épült házaknak van alapja, még a régebbi vályogházaknak is csináltak alapot, hogy hosszú életű legyen. A 60-as években szerintem már elvárás is volt az építési hatóságoktól. Épültek persze alap nélkül vagy gyenge alappal, de szerintem azokon látszik is az első megnézéskor.
További kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!