Kezdőoldal » Otthon » Egyéb kérdések » Hogy, hol tudnám legegyszerűbb...

Hogy, hol tudnám legegyszerűbben, leggyorsabban eladni a használt dolgaimat?

Figyelt kérdés

Rengeteg dolgom gyűlt össze az évek alatt, amit szeretnék eladni.

Nagyon vegyes, van minden. Több polcnyi könyv, tankönyvek, nyelvkönyvek, DVDk, CDk, ruhák, cipők, táskák, játékok, vászonképek, csillár, díszek, stb.

Legtöbb dolog nem nagy értékű, sok pár száz forintos cucc van köztük, de csak úgy kidobni ezeket se akarom, mert összeadva sok pénz. Meg biztos mindenre lenne vevő, de nehéz eljutni hozzájuk, főleg mert nagyon vegyes a felhozatal.

Amik eddig eszembe jutottak:

Nálunk van régiségvásár, ami mostmár elég vegyes bazár lett. De bizonytalannak érzem, hogy megérné-e kimenni. Egyrészt van helypénz, ahhoz hogy megérje sok cuccot kellene kivinni, amihez kicsi az autónk, meg kellene valami összecsukható asztalt is vennünk (amit talán el lehet adni utána, hamár nem kell). Meg egész napunk rámenne és bizonytalan, hogy megéri-e.

Jófogásnál úgy érzem, hogy nagyon nagy munka feltölteni és viszonylag hamar lejárnak a hirdetések.

Facebook Marketplace-szel az a bajom, hogy ismerőseimnek dobálja, hogy hirdetek, másrészt nem akarom, hogy esetleg valakinek, ha nem tetszik vmi elkezdjen a személyes oldalamon írogatni, vagy csak nyomulni vagy vmi hasonló. Friss profilt csinálni csak erre, meg gyanús lehet a vevőknek.

Facebookon csoportokat láttam, hogy csak XY butikja. Meg insta fiókok is vannak erre. Csak ott meg toborozni kell embereket, hogy belépjenek.

(Lakásban lakom, szóval garázsvásárra, kertbe kipakolásra nincs lehetőségem)

Van esetleg más lehetőség, amire én nem gondoltam?

Akár tematikusan, hogy ezt meg azt itt érdemes hirdetni?

Tapasztalat, hogy mi a legjobb taktika? (Akár hirdetésnél, hogy érdemes fotózni, hirdetni, pl. egyesével, vagy összesítve)

2022. aug. 24. 10:38
 1/9 anonim ***** válasza:
70%

Miért nagy munka jófogásra feltölteni?

Facebookra nem az?

2022. aug. 24. 11:33
 2/9 anonim ***** válasza:

Vannak akik begyűjtik az ilyesmit. De minél gyorsabb lesz, annál kevesebbet adnak érte.

A keresett könyveket érdemes eladni külön, a nagy tétellel próbálkozz antikváriumba. De megválogatják, és nem sokat adnak érte.

Ha akarsz értük kapni azér, akkor kénytelen leszel sziszi-fidzi munkával feltölteni.

De add fel a hirdetést "csomagba olcsóbb" hátha többet visznek így.

2022. aug. 24. 12:04
 3/9 anonim ***** válasza:

Marketplace-n van egy kapcsoló, amit ha bejelölsz, nemhogy az ismerősnek nem dobja fel a hirdetést, de ha rákeres se fogja látni.

A vásárokban pedig nem megfizethetetlen a helypénz. Jártam olyan helyen, ahol 400 ft volt két méter. A legdrágább helyen, ahol voltam, 2800 ft volt 5 méter.

Én most nyáron ezzel a kettővel több mint 150 ezret kerestem otthoni felesleges dolgokból. A drága dolgok inkább a Marketplace-n mentek el, az olcsó, pár száz forintos dolgok a vásárokban. 3 különböző város vásárában voltam, összesen 4 alkalommal. Két helyen ők adták az asztalt, a harmadik helyen a földön volt minden, de senki sem panaszkodott az asztal hiánya miatt. Hajnalban kell menni ez igaz, de 11-kor, legkésőbb 13-kor a vásároknak vége. Nem megy rá az egész napod.

Szóval meg lehet csinálni, és sok minden nem úgy van, ahogy gondolod. De ha pénzt akarsz keresni, akkor tényleg csinálni kell, varázsütésre nem megy.

2022. aug. 24. 15:03
 4/9 A kérdező kommentje:

Azt elfelejtettem írni, hogy van tapasztalatom, szoktam onlina árulni, csak nem ekkora mennyiségben. Amikor nagyban probálkoztam kb. semmi nem ment el. Talán pont amiatt mert túl sok a dolog. Nem kattintanak, nem nézik végig.

Mert egy idő után törlődnek a hirdetések. Újra és újra vissza kell tölteni (vagy fizetni kell, hogy újrakitöltés nélkül visszarakja).

Amivel nem akartam időt húzni azt már odaadtam 1000 ft-ért (több nagy doboznyi cucc).

Annó antikváriumba vittem könyvek. Hatalmas hiba volt. Csak azt vették be ami ér is valamit. Listát írtam, hogy mik vannak, ők kiválogatták. De hiba volt, hogy nem kérdeztük meg, hogy mennyit adnak érte. Bevittünk 3 láda könyvet és a többségért 50 ft-ot adtak. 10000 pár száz forintot adtak érte, valószínű volt olyan könyv, ami magában ér annyit.

Volt külön tankönyv antikvár, ők még viszonylag jól is fizettek, de csak 1 hónap után lehetett pénzre váltani, addig csak levásárolni. Mikor visszamentem, addigra megszűnt az üzlet.

Amit itt a környéken tudok annak úgy néznek ki az árai, hogy ha kb. egy pokrócra kipakolsz, az 1300 ft. Utána a legkisebb hely 3700, legnagyobb 10500.

Nem adnak asztalt. Tényleg rengeteg cuccom van (ha megvan mi a bonanza szekrény, na abból 2,5 van fullra pakolva, amellett van vagy 50 puzzle (meg 2 nagy doboz táska, 2 nagy doboz ruha, csak ebbe a vásárba ilyen nem is vihető). Azért is érdemes lenne ilyen helyzetben asztal, hogy szét lehessen pakolni (pl felül az apróságok, alul a nagyobb dolgok), nem kell nagyobb helyet venni.

Szerintem a napom ezért menne rá, mert le kell pakolni a cuccokat (emeletről, jó sok fordulóval), ki kell pakolni időben, majd a végén vissza és a maradékot megint elpakolni. De a kocsink úgyse elég nagy ennyi cucchoz :/

2022. aug. 24. 21:28
 5/9 anonim ***** válasza:

Hát igen, régen általános volt a bolhapiac, most ez nincs...:(

30+ éve hétvégenként 30-40 000 Ft is bejött ezekből, érdemes volt kimenni 6-kor árulni.

Szálanként nem érdemes ráfordítani az időt.

2022. aug. 24. 22:45
 6/9 anonim ***** válasza:

Jófogáson 90 napig lehet hírdetni.

Ennyi időnként szerintem nem megterhelővújra felrakni.

Mindenre csak a kifogás.

Maguktól nem fogják megvenni az emberek a cuccokat.

2022. aug. 25. 08:34
 7/9 A kérdező kommentje:

Nem tudtam pontosan mennyi. De jófogáson eddig, ha az első pár napban nem ment el, akkor hátra sorolódott és senki sem nézte meg.

Csak tippelek, de ha csak 500 ilyen-olyan cuccról van szó, azért az elég megterhelő újra és újra feltölteni.

(Nem azt mondom, hogy nem fogom használni, de tapasztalatom szerint kevés dolog ment el, mert a többségét meg se nézték)

2022. aug. 25. 09:06
 8/9 anonim ***** válasza:

7: Hát szabj meg egy értékhatárt, pl. 8000 Ft, hogy az afölöttieket felteszed, az olcsóbbakat meg máshogy ruházod át.

Ha társasházban laksz, ott is ki lehet írni.

2022. aug. 25. 23:00
 9/9 A kérdező kommentje:

Itt épp a sok apró dolognak a leghatékonyabb hirdetése a gond. Vagy pl. ruhák táskákért se akarok sokat kérni, csak valamennyit visszakapni belőlük.

(Kevés lakásos, pluszban alig lakott társasház, rajtunk kívül pár idős néni, bácsi lakik még most. Akivel egy emeleten lakunk, neki oda szoktuk adni, hogy az adománynak szánt kupacból vegye ki, amit szeretnének az unokák, esetleg ő)

2022. aug. 26. 12:11

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!