Kezdőoldal » Otthon » Egyéb kérdések » Mit tehetek fél liter 4 éve...

Mit tehetek fél liter 4 éve vásárolt benzinnel?

Figyelt kérdés

Elég hülyén hangzik a kérdés, de megmagyarázom. :D

4 éve még benzines fűkaszánk volt, ahhoz vettünk benzint. Azt viszont lecseréltük elektromos fűkaszára a benzin így rajtunk maradt. Autónk nincs, akkor se volt. Valahol mintha azt olvastam volna, hogy a benzin ennyi idő alatt megromlik, emiatt nem ajánlottam fel másnak. Akkor mégis hova vihetném? Benzinkúton átveszik esetleg?

2022. aug. 21. 19:06
1 2
 11/17 anonim ***** válasza:
benzinkúton leadhatod
2022. aug. 22. 11:11
 12/17 anonim ***** válasza:
52%

Az urban legend, hogy a benzin fél év alatt tönkremegy.

Nyugodtan bele lehet önteni autóba, mikor sok friss benzin van benne. Magának a benzinnek semmi baja nem lett, az adalékoknak lett, de egy tank friss benzinből majd keveredik bele. A 4 éves még E5-ös volt, az amúgy is lassabban romlott.

MOL-os olajmérnökkel beszéltem, ők kísérleteket végeztek régebbi benzinekkel. 2 éves tiszta benzinnel tökélesen indult és működött minden. Egy nyáron át tartottak benzint PE palackban a napon, UV-nek kitéve, még azzal is ment minden gép.

Nem benzin, hanem gázolaj (HTO) volt, amit tavaly eladtam, 30-valahány éves, és azt régi traktorba vette meg egy vállalkozó, aki rendszeresen régi HTO-val használja a gépet, mikor tud venni. Két megyével odébbról jött érte.

Begyújtáshoz nem jó a benzin, mert rettentő gyorsan párolog, és robban. Én fiatal koromban egyszer megszívtam vele, öntöttem egy kicsit a fa alá tett rongyra begyújtáskor, mert az olaj épp elfogyott. De nem gyulladt be mégse, kinyitottam az ajtót, a hirtelen légmozgás a parázsra vitte a gőzt, és robbant. A hajam, szemöldököm, arcszőrzetem bánta. Egy ismerősöm nem volt ilyen szerencsés, a telken a gazégetést akarta tuningolni régi benzin-olaj keverékkel, de a benzin párolgott belőle, berobbant a nyitott edény a kezében, jól összeégett.

Azt is jól írták itt, hogy gyorsan elpárolog, ha kiöntöd valamibe.

2022. aug. 23. 06:48
 13/17 anonim ***** válasza:
53%

12:

"Magának a benzinnek semmi baja nem lett, az adalékoknak lett"

"2 éves tiszta benzinnel tökélesen indult és működött minden"

Az ugye világos, hogy a kérdezőnek nem tiszta benzinje van, mert a benzinkúton nem olyat árulnak.

Igen, az adalékok mennek tönkre benne, és épp ezért nem szabad beletölteni motorba. Abban van valami, hogy fél litert hozzáöntve egy autó tankjában levő 20-50 liter benzinhez, különösebb problémát nem szabad, hogy okozzon. Ettől függetlenül inkább az ellenségem autójába önteném bele, mint a saját Toyota Corollámba. :-)))

2022. aug. 23. 08:55
 14/17 anonim ***** válasza:

Most komolyan, amikor 40l egy teletank, képes lennél csak azért is belecsepegtetni azt a 4 litert apránként, és kockáztatni, hogy eltömöd vele az üzemanyagszűrőt?

A várt nyereséged 1900 Ft, a lehetséges kár meg több tízezer, ráadásul bárhol otthagyhat a kocsi onnantól.

2022. aug. 23. 09:01
 15/17 A kérdező kommentje:

Fél literem van, FÉL liter! :D

Sajnos azóta is foglalja az egyik szekrényemet, de próbálom elsózni valami szerelőnek. Csak révén nincs autónk, nem sűrűn dumálok szerelőkkel és a benzinkút is ritkán esik útba.

2022. aug. 23. 11:37
 16/17 anonim ***** válasza:
Ekkora feneket keríteni egy ilyen problémának...
2022. aug. 23. 12:36
 17/17 anonim ***** válasza:

Festékes ecsetet kimosni jó lesz, cipőről a hőségben rárakódott szurkot leviszi, lekapart öntapadós matrica helyén maradó ragaccsot le lehet vele tisztítani, stb.

Én elfogadnám tőled, ha a szomszédomban laknál, de a fél országot nyilván nem fogom átutazni érte. :)

2022. aug. 24. 07:35
1 2

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!