Kezdőoldal » Otthon » Egyéb kérdések » Vetünk egy házat ahol a...

Vetünk egy házat ahol a vízóra nem a mi telkünkön van. A közös vizaknába nem egy a helyrajzi szám? Ugye? Mármint a miénk is más mint a szomszedomé?

Figyelt kérdés
2022. aug. 12. 10:24
 1/10 anonim ***** válasza:

A helyrajzi szám a teleké.

Amiről te gondolsz(talán), az a vízóra gyári száma. Az minden óránál más, és az előfizetőhöz van rendelve; az van a szerződésen.

Az óra száma meg ott van rajta. Fedél alatt, peremen, stb; szóval rajta az órán gyárilag.

2022. aug. 12. 12:26
 2/10 anonim ***** válasza:
Lehet hogy ebből a vízóra aknából kötöttek le hozzátok is,mert így volt egyszerűbb,gazdaságos .A helyrajzi szám is lehet azonos,ha valamikor 1 telek volt.Most meg pl. xxxx/2 es.
2022. aug. 12. 14:27
 3/10 anonim ***** válasza:
100%
Ilyenkor kellene valami szolgalmi jog bejegyzés a másik telek tulajdoni lapján, hogy jogod van hozzáférni a vízórádhoz.
2022. aug. 12. 14:42
 4/10 anonim ***** válasza:

Kellene,de ezt kérni kell a Föld hivatalnál,amit ügyvéd tud elintézni.

Talán még ez is olcsóbb,mint új bekötést kérni.A szomszédon múlik igazán.

Ha peres ügy lenne belőle,akkor az a szabály a közművekre ,ha más megoldás nem létezik,akkor marad ami van.Ilyenkor automata megtörténik a szolgalmi jog bejegyzése,mert a bíróság elrendeli.

2022. aug. 12. 14:51
 5/10 anonim ***** válasza:

Régen sokszor így oldották meg.

A baj akkor lesz ha csőtörésed van a szomszéd telkén.

Jobb új lekötést csináltatni.

2022. aug. 12. 17:12
 6/10 anonim ***** válasza:
#3-mas, nem csak azon van bejegyzés, amin van a vízóra, az Ő tulajdonilapján is kell szerepelnie, hogy szolgalmi jog illeti, a szomszédén meg az, hogy szolgalmi jog terheli! Ha nincs, simán leköttetheti a szomszéd, kivéve ha olyan helyzet van, amit a 4. válaszoló ír. Ehhez első körben egy geodéta kell, aki kijelöli a szolgalmi sávot, majd ezzel kell a földhivatalhoz fordulni és a szomszéddal együtt pedig ügyvédhez. Régen ez sok esetben elmaradt, mert nem volt ilyen idióta világ, hogy nem lehetett számítani a szomszédra vagy akár egy új szomszédra, esze ágában nem volt senkinek sem kötekedni a másikkal.
2022. aug. 13. 06:32
 7/10 anonim ***** válasza:
6# nem feltétlen. Nálunk sok ilyent csináltak régen, nem volt szolgalmi jog bejegyezve sehol.
2022. aug. 13. 07:42
 8/10 anonim ***** válasza:
Igen. Én is ezt írtam, de azért nem volt, mert nem foglalkoztak vele. Az én telkem 85-ben lett felosztva 3 részre, szolgalmi jog/teher be lett jegyezve mindhárom telekre, mert aki felosztotta az egy nagyon rendszerető ember és eladási célból osztotta fel.
2022. aug. 13. 11:48
 9/10 anonim ***** válasza:

"Régen ez sok esetben elmaradt, mert nem volt ilyen idióta világ, hogy nem lehetett számítani a szomszédra vagy akár egy új szomszédra, esze ágában nem volt senkinek sem kötekedni a másikkal."

Ennél hülyébb érvelést még nem hallottam. A telekkönyvek célja hogy tiszta, átlátható tulajdonviszonyokat teremtsen.

A jószomszédi viszonynak ehhez semmi köze. Sőt ha igazán jó szomszédok vagyunk akkor mindketten ragaszkodunk hozzá hogy ezek az adatok szerepeljenek a telekkönyvben.

2022. aug. 13. 18:11
 10/10 A kérdező kommentje:

De most csak én arra vagyok kíváncsi hogy akor most ami az én víz számlámon fel van tüntetve hrsz az nem az én hrsz-om? Henem a szomszedomé? Mert amit kapok csekket a vizszamlamrol azon rajta van a hrsz...

Most már nem értem...... 🤔🤔🤔

2022. aug. 14. 03:30

További kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!