Hova lenne érdemes költözni, ha elvárás számomra a csendes környezet?
Csendet, madárcsicsergést szeretnék a kertemben.
Eddig sok helyen laktam, de ez elérhetetlen álomnak tűnik.
Hol kellene nézelődnöm, hogy olyan házam lehessen ahol nyugodtan lehet pihenni és élvezni a csendet a kertben? Van ilyen hely?
Hosszú távon külföldre költözésre is nyitott vagyok szóval más európai országokból is írhattok olyan helyeket ahol ez szigorúan van szabályozva.
(A tanyát kérlek ne javasoljátok, nem szeretnék/tudnék földművelésből élni.)
Erdő szélén lakunk faluban, a környéken mindenkinek a flex vagy a láncfűrész a kedvenc hobbija... Az ilyen helyek abszolút nem csendesek.
Tanyavilág, ott ahol még van tanyavilág. Délalföld, szeged környékén Bordány-Mórahalom,Rúzsa,Öttömös,Pusztamérges,Zákányszék. Itt vannak olyan tanyák, amelyeknél még traktor se megy el előtte csak 2 havonta, ha az utat csinálják.
Telepjáró ajánlott hozzá néha, mert akkora a homok, h a legtöbb autó elül, de békés.
"A tanyát kérlek ne javasoljátok, nem szeretnék/tudnék földművelésből élni."
4. válaszoló vagyok :D nem kell földművelésből élni attól, h tanyán lakj. Sok városi költözött ki tanyára, felújították, bekötve a gáz(még ha lehet tartályból is) Víz(hidrofor), áram az elérhető, műholdas/vezetékes net is megoldható sok helyen. Egyedüli hátrány, h autó nélkül megvagy lőve.
Illetve a szomszéd földek azért jó, ha a te tulajdonodba van, de telepítesz egy erdőt/akácost/gyümölcsöst, akkor kevesebb a munka vele/hobbiként felfogható.
Én szeretnék tanyán lakni, én se mezőgazdasággal foglalkozni.
Jó neked, hogy csak ez az egyetlen szempont van, nem érdekel hogy jutsz el boltba, hol van a legközelebbi kórház/ orvos, munkalehetőség.
Csak a csend a lényeg.
De el kell hogy keserítetselek Közép Európa ehez túlságosan sűrűn lakott.
Még a tanyán se lenne jó mert kora tavasztól késő őszig gépek dolgoznak a környező földeken amik ugye elnyomják a madárcsicsergést és pont akkor zúgnak amikor pihenni szeretnél.
Falu nem jöhet szóba mert hangosak a szomszéd gyerekek, fűnyíró, fűrész, kutya ugatás, zene stb.
Költözhetnél egy osztrák alpesi faházikóba de az horribilis összeg, télen 2 méteres hó, nyáron meg bőgnek a tehenek meg járnak a turisták.
Egyetlen lehetőség a teljes elszigetelődés Finnország, észak skandinávia, izland, Grönland, itt füvet nyírni biztos nem fognak de kevesebb a madár, es hosszú hideg és sötét a tél.
Esetleg egy olasz vagy egy spanyol villa több hektáros olajfa ültetvény közepén?
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!