Vízvezeték rendszer miért zúg?
1993-as építésű ház, most újítjuk (benne lakva), ki lett pár hónapja cserélve a bejövő vízvezeték rendszer kint teljesen bent a bojlerig, bent a többi még nem. Mostanában egyre többször hallok egy fura hangot wc öblítés vagy csap használat után.. Nem is tudom mire hasonlít, zúgás, morajlásnak mondanám, mintha egy nagy szélfuvallat jönne a csövön át kb, elég hangos.
Ez mitől lehet?
Jelenleg épp a fürdőn kívül szét van bombázva a teljes ház, kb szeptember végére lesz minden más kész, a fürdőt meg tavasszal kezdenénk, én addig már nem tudok arra is embert találni/pénzt ki adni.
Szerintetek jelezhet ez valami nagyobb bajt vagy túléli így tavaszig?
Akkor forogna a vízóra, nem?
Megnéztük, nem forog ha nem megy semmi.
Nyisd meg zárd el párszor a sarokszelepeket.
Nálunk a WC töltőszelepe csinálja ezt a hangot szerintem, ha megtekergetem a sarokszelepet a tartály mellett (miközben tölt), utána hónapokig megint jó. Szerintem elkoszolódik.
Nekünk nincs amúgy tartály, mármint klasszikusan, nem tudom elmondani, de nincs wc tartály a fürdőben, gondolom a hálózatra van kötve a wc. Hol lehet ugyan ez a szelep nekünk? Este majd mondom a férjemnek nézzen rá :D
Köszi
Esetleg fal mögötti a tartály, beépített. Akkor csak a falon lévő nagy műanyag gombokat látod.
A zúgás még lehet a csőbe, de ha van rá húzva szigetelő, akkor nem hinném, hogy az.
Lehet részbe zárt szelep, vagy odaakadt valami szennyeződés.
Hirtelen zárásnál lehét még egyfajta kattanás, nyomásváltozás miatt.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!