Kezdőoldal » Otthon » Egyéb kérdések » Vízvezeték rendszer miért zúg?

Vízvezeték rendszer miért zúg?

Figyelt kérdés

1993-as építésű ház, most újítjuk (benne lakva), ki lett pár hónapja cserélve a bejövő vízvezeték rendszer kint teljesen bent a bojlerig, bent a többi még nem. Mostanában egyre többször hallok egy fura hangot wc öblítés vagy csap használat után.. Nem is tudom mire hasonlít, zúgás, morajlásnak mondanám, mintha egy nagy szélfuvallat jönne a csövön át kb, elég hangos.

Ez mitől lehet?

Jelenleg épp a fürdőn kívül szét van bombázva a teljes ház, kb szeptember végére lesz minden más kész, a fürdőt meg tavasszal kezdenénk, én addig már nem tudok arra is embert találni/pénzt ki adni.

Szerintetek jelezhet ez valami nagyobb bajt vagy túléli így tavaszig?

2022. aug. 8. 10:24
 1/9 anonim ***** válasza:
12%
csőtörés
2022. aug. 8. 11:09
 2/9 A kérdező kommentje:

Akkor forogna a vízóra, nem?

Megnéztük, nem forog ha nem megy semmi.

2022. aug. 8. 11:11
 3/9 anonim ***** válasza:
50%
Ha elég kicsi víz szökik, nem forog a vízóra, saját tapasztalat. Meg tudom úgy nyitni a csapot, hogy már egy kis sugár legyen és ne moccanjon meg a vízóra. De egyértelműen akkor búg, ha valahol szökik a víz.
2022. aug. 8. 11:15
 4/9 anonim ***** válasza:
100%
Szerintem ennek nincs köze csőtöréshez, valamelyik szelep lehet elhasználódva. Elkopott, elnyíródott szelep jele. Ha csőtörés miatt zúgna akkor az inkább szerintem egy folyamatosan hallható zúgás lenne. A zúgást és furcsa rezonáló zajokat, hangokat az átáramló víz erősíti fel és továbbítja a csőhálózat távolabbi pontjába is. Azért hallod akkor, mikor használsz valamit épp.
2022. aug. 8. 11:18
 5/9 anonim ***** válasza:
100%

Nyisd meg zárd el párszor a sarokszelepeket.

Nálunk a WC töltőszelepe csinálja ezt a hangot szerintem, ha megtekergetem a sarokszelepet a tartály mellett (miközben tölt), utána hónapokig megint jó. Szerintem elkoszolódik.

2022. aug. 8. 11:27
 6/9 A kérdező kommentje:

Nekünk nincs amúgy tartály, mármint klasszikusan, nem tudom elmondani, de nincs wc tartály a fürdőben, gondolom a hálózatra van kötve a wc. Hol lehet ugyan ez a szelep nekünk? Este majd mondom a férjemnek nézzen rá :D

Köszi

2022. aug. 8. 11:57
 7/9 anonim ***** válasza:

Esetleg fal mögötti a tartály, beépített. Akkor csak a falon lévő nagy műanyag gombokat látod.

A zúgás még lehet a csőbe, de ha van rá húzva szigetelő, akkor nem hinném, hogy az.

Lehet részbe zárt szelep, vagy odaakadt valami szennyeződés.

Hirtelen zárásnál lehét még egyfajta kattanás, nyomásváltozás miatt.

2022. aug. 8. 14:48
 8/9 anonim ***** válasza:
A 4 es közeliti meg jól a problémát .
2022. aug. 8. 19:35
 9/9 A kérdező kommentje:
Megoldódott, nem nálunk volt a probléma, hanem kint az utcán ami van előttünk az a vasfedeles valami, ott zúgott egyre jobban és bent is erősödött fel, szóltunk a vizes társaságnak, kijöttek és szelepet cseréltek ott a vasfedél alatt, azóta megszűnt
2022. aug. 24. 15:57

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!