Nem lehet kocsibejáróm és a kukát se tehetem ki?
A kocsibejáró engedélyes, az igaz, a többi viszont hülyeség.
Akkor kéne a másik utcába vinni a kukát, ha csak ott járna a kukáskocsi.
Az előző tulaj volt sík hülye.
A saját kerítésedre oda teszel kaput, ahová és ahányat csak szeretnél.
Nálam pl. három kapu is van. Két nagykapu autónak, meg egy normál kapu.
Senkinek semmi köze hozzá.
Bp.-en lakom, a kocsibejáró sem engedélyköteles. Oda teszi mindenki, ahová a legcélszerűbb.
Van ahol a kerítés pl. egyetlen nagy kapu.
A kuka ügyében nagy marhaságot mondott az előző tulaj. Oda tedd ki, ahonnan elviszik. A bírságnak még az ötlete is nevetséges: ha rossz helyre raknád ki, egyszerűen nem vinnék el, ez lenne a büntetésed.
Kaput annyit és oda teszel a kerítéseden, ahová akarsz. Ha esetleg helyi védettség alatt van a környék, akkor kell egyeztetni az építési hatósággal, hogy mit fogadnak el és mit nem.
A kapubejáró maga, vagyis a járdaszegély átalakítása az valóban engedélyköteles, hisz az közterület. Nagy faksznira ne gondolj: nálunk annyi volt az elvárás, hogy rajzoljuk le, hogyan nézne ki. Egy szokványos kialakításúnak merő formalitás az engedélyezése.
évekkel ezelőtt a szemetesek digitálisan megjelölték a kukákat, pontosan azért, mert sokan sumákoltak. Nekem két utcára myílik a telek, rendes autóbejáróval, de csak oda tehetem ki,(és onnan viszik el)ami be van jelentve, és a kuka digitális jelén rajta van. A hétvégi telkes hiába teszi ki, nem viszik el, mert nem fizet.
Menj be az Ecseri úti kukaközpontba, és ott megmondják nálad mi a helyzet. Ott lehet módosítani.
Én konkrétan olvastam már olyan HÉSZ-t, amiben le volt írva, hogy telkenként csak 1 nagykapu lehet. (Azért is emlékszem rá, mert meglepett.)
Nem állítom, hogy ez általános, lehet, hogy csak egy kivételes eset, de az is lehet, hogy sok településen előfordul, nem tudom. De mindenesetre érdemes lenne elolvasni a helyi HÉSZ-t, ha plusz kaput szeretnél, a neten megtalálod. Vagy a jegyző is megmondja, ha felhívod.
Meg a helyi hulladékszállítót is megkérdezheted, hogy kiteheted-e a másik utcába a kukát. Ott feltehetőleg relevánsabb választ tudnak adni, mint mi, akiknek fogalmunk sincs, milyen céggel állsz szerződésben, ezért még a weboldalukat se tudjuk megnézni neked.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!