Hideg vagy melegfényű led jó otthonra?
Teljesen egyéni ízlés kérdése.
Én a meleg sárga fényt nem bírom elviselni.
Én a hideg-közepes fénynél érzem jól magam. Otthon is és az irodámban is minden ilyen.
Munkához sokkal jobb a hideg fény. Mellesleg a déli nap is 5000K színhőmérsékletű, felhős időben 7-8000K.
Ezt a 3000K sárga fényt én csak hálószobában tudom elképzelni.
Otthonra főként közép és meleg. Az emberek többségének kellemetlen a hideg színhőmérséklet. A kékes fények felkeltik az agyat, éberségre ösztönzik. Beleértve a kijelzők is, mobiltelefon, tablet, számtógép, ha nincs jól beállítva. (ajánlott a napszakkövető/és vagy/fényérzékelős fénybeállítást használni, ha van rá lehetőség)
Otthoni lámpáknál az is fontos szempont, hol és mire használod! A nappali nagyvilágítása lehet közép színhőmérséklet, míg egy éjjeli lámpa inkább meleg legyen. De tudod, mi a tuti választás? Az állítható izzók! Grafikusként, én az íróasztalomhoz kaptam pár éve családomtól kettő ilyen izzót, amikor megjelentek. (IKEA verziót, állítható színhőmérséklet és fényerő) Szuper találmány! Azóta már van a nappalink állólámpájában, fiam szobájában szintén az állólámpában, ill. mindenki íróasztallámpájában ilyen van. Az összes többi helységvilágításnál pedig fényerő szabályozós minden LED izzó. Nálunk mind közép meleg színhőmérsékletű. (kb. 4000K)
További kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!