Kezdőoldal » Otthon » Egyéb kérdések » Milyen zárbetétet vegyek?

Milyen zárbetétet vegyek?

Figyelt kérdés

Most cseréltetnénk bejárati ajtót. A régi ajtónkban egy elég jó zárbetét volt. Yale márkájú, nem csak a lapján, hanem oldalt is fúrt kulcsos. Csak a kulcsra ránézve is látszik, hogy sokkal precízebb szerkezet, mint amiket manapság árulnak a barkácsáruházakban kínai fúrt kulcsos zárbetét néven.

A baj az, hogy az új ajtó szélesebb, nem jó bele ez a betét.

Milyet vegyek, ami jó is, és nagyobb biztonságot nyújt, mint a "gazdaságos" 1000Ft-os zárbetét?

Árban kb 10eFt körüli összeget szánnék rá.

Az új ajtóban lévő zár egyébként öt pontos, törésvédő pajzzsal rendelkezik.

Gyárilag is adtak hozzá egy betétet, ez van benne most, de az is legegyszerűbb típusú betét. Valami komolyabbat szeretnék.

Esetleg ezt néztem, de ez már egy kicsit drágább: [link]

2010. szept. 21. 10:51
 1/3 A kérdező kommentje:
Hátha valaki egyszer olvassa még ezt a kérdést, ezért leírom az utókornak, hogy egy "Mauer Elite 2 RedLine" zárbetétet vettem. Ennek volt a biztonsági fokozatához mérten legjobb ár-érték aránya.
2010. okt. 14. 11:53
 2/3 anonim ***** válasza:

Feltörhetetlen zár nincs.

Tény, hogy a gazdaságos zárbetéteket kinyitni nem nagy művelet.

2010. okt. 14. 12:24
 3/3 A kérdező kommentje:

"Feltörhetetlen zár nincs."

Én sem állítottam ennek az ellenkezőjét. De ahogy te is írtad, talán ez nagyobb ellenállást biztosít, mint egy "gazdaságos".

Láttam már zárbetétet 130000Ft-ért is. De szerintem az már túlzás. Mert ha valaki nagyon be akar jönni, akkor pl egyszerűen betör egy ablakot, nem fog a 130000-s zárbetéttel szórakozni.

2010. okt. 14. 16:00

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!