Jelenleg van napelem pályázat, igényelhet támogatást magánszemély? És...
Egyáltalán nem vagyok otthon a témában, azt sem tudom merre induljak infókért, ezért kérdezek...
Egyrészt ha van valami lehetőség, hol lehet megnézni?
Másrészt milyen feltételei szoktak úgy általában véve lenni az ilyen állami támogatásoknak, aminek célja a fűtéskorszerűsítés, energiafelhasználás csökkentése, környezetvédelem, stb...?
Leginkább az érdekelne a részleteket illetően, hogy olyan ingatlannal is lehet pályázni, amelynek több tulajdonosa van? És ha igen, akkor minden tulajdonosnak kell a hozzájárulása, minden tulajt vizsgálnak valamilyen szempontból, vagy csak azt, aki valóban használja az ingatlant?
Unokatestvéremmel vagyunk ugyanis tulajdonosai egy háznak. A helyzet az, hogy az unokatestvérem full gazdag, osztrák állampolgár, de jelenleg az USÁ-ban él. Én meg a csóri magyar. Jó, annyira nem csóri, de sajnos manapság kimondható, hogy nem érem el a magyar átlagot.
A közös házban egyikőnk sem él, közös örökség, emlék mindkettőnknek. Ki szoktam adni, de cserébe többnyire nem is pénzt kérek, hanem olyanoknak adom ki, akik egyrészt karban tartják a kertet, másrészt segítenek nekem mezőgazdasági munkákban.
Sajnos viharok voltak, megsérült a tető. És bár megjavítottuk, de egyre jobban gondolkodom, hogy ráférne nagyobb munka, konkrétan egy tetőcsere, mert a lécek és cserepek is nagyon öregek. És ha már tetőcsere, illetve az orosz-ukrán háború miatt a gázfűtés is egy lutri, gondoltam jó lenne napelem.
Vajon mit kell tennem érte?
Az már sok lenne saját pénzből, ezért kéne támogatás.
Vajon ha tulaj a full-gazdag unokatestvér, akkor felejtős egy támogatás?
Továbbá baj lehet az, hogy én nem az adott ingatlanban vagyok állandó lakos, csak egyik tulaja annak?
Gyakorlatilag szinte csak kizáró tényezőket írtál.
Állítólag lesz 2. napelempályázat is.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!