Hol laknátok szívesen?
A saját kérdésemre nem szavazok, de az én álláspontom:
Budapestről rengetegen mondják, sőt istenítik, hogy mennyire kényelmes ( nem kell 100 m-t gyalog megtenni a boltig, nehogy elfáradjanak), mekkora lehetőségek vannak ott.
Kérdem én, ki a franc gondolja, hogy kényelmes?! 8 km-t cc 1.5 óra alatt teszel meg, én faluból a közeli városba 12 km-t bruttó 8 perc alatt- mert előtte még beufrom a kisboltba. A bevásárlóközpont számomra maga a földi pokol. Mozdulni nem lehet, tötymörögnek a feleségek a sorok között fel-alá, szép komótosan, ráérősen, mint ha csak kikapcsolódni járnának a boltba. Szóval én pl kerülöm, mint a pestist. Viszont az én véleményem is pon olyan szubjektív, mint a tiéd, ezért kíváncsi vagyok rá.
Életszakaszfüggő és történelemfüggő.
Amikor fontos a művelődés, hogy minél kevesebb idő alatt minél több helyre el tudj jutni, akkor nagyon jó Budapest. mikor 800 méteren belül van minden országos központ, amire szükséged van, nagyon jó Budapest.
amikor meghétszereződött a népsűrűség társasházon belül (bérlők, airbnb, befektetők, felújítások) és kívül és szlömmösödött az utca (2011-19-ig), az egész Kárpát-medencéből és még messzebbről is ide jöttek a hajléktalanok, koldusok, és lelakták a parkokat, nem lehet egy padra leülni vagy csak átsétálni, telehugyozzák a játszóteret, stb., akkor elég rossz volt ezt elviselni, és kisváros lett volna jó, ugyanazzal a népsűrűségggel, amihez a 70-es években voltam szokva Budapesten.
ahogy az#1-es írja, ez bizony életszakasz és "történelem"függő...
Budapest az összes bajával együtt egy világváros..a kisváros is más, de a falu(sic) is más...ha valaki akarja akkor a falu nagyonis élhető, csak élvezni kell az előnyeit...
Aki talpraesett, tud minden műszaki cuccal bánni, a társa is szintúgy belevaló, azok a jég hátán is megélnek.
...persze nem hagytam ki az orvost, a munkahelyet, a közértet sem, sőt azt sem hogy van egy használható autója is a versenyzőnek.
Én itt születtem a nyóckerben, de már Budán lakom..látom mi van egy pici településen(ahol mindenki ismer mindenkit)itt Budán még a szomszédomat sem tudom kicsoda, és ez így jó.
Én most próbálom eladni a pesti lakásomat és utána kiköltözni messzebb. Így, hogy csak heti 2x kell bejárnom, messzebb nézelődök, ahol már alacsonyabbak az árak.
De nem is ez a lényeg, én nem szeretem a tömeget, ami Pesten van, eleve nem szeretem az embereket, így már nagyon besokalltam a fővárosból.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!