Kezdőoldal » Otthon » Egyéb kérdések » Ásott kútba esett szivattyút...

Ásott kútba esett szivattyút hogy lehet kiszedni?

Figyelt kérdés

5 méternél mélyebb, nincs ilyen hosszú lécem.

A szivattyú háza azt hiszem hogy alumínium (nem mágneses), a slag nincs rajta, madzagot nem tudom, hogy van-e. Talán a vezeték, amit legkönnyebb lenne megakasztani, csak mivel?

2022. jún. 20. 11:23
 1/6 anonim ***** válasza:
83%

Vasvilla szárait hajtogatták ellenkező irányokba kampónak, ( csáklyának)ilyennel szedték ki a kútba szakadt vödröt felénk.

A nyél helyére meg kötelet kötöttek. Esetleg pár vasdarab rá nehezéknek, ha szükséges.

Ha megkapja a zsinórt, csak sikerül valahogy felszedni.

2022. jún. 20. 12:29
 2/6 anonim ***** válasza:
100%

Három ágú felfelé hajlított villával.Rá kell kötni egy kötélre.

A múltban is így halászták ki a vödröket is .Türelem munka .

2022. jún. 20. 12:36
 3/6 anonim ***** válasza:
69%

5 méter mély? Az nem mélység.

A legkönnyebb két-három cserépléc toldásként szögezve. Így akár 7-8 méter is lehet..a végére egy 200-as szögből hajlított kampót erősíts, és már lehet is pecázni(mint a bucsuban, csak ez izgalmasabb)

A bulisabb egy alu létra széthúzva, leengedve, kötél a derekadra, és lemászol...ott könnyebb kapirgálni

A harmadik, hogy kérsz, vagy kölcsönzöl egy órára

egy egyfázisú búvárszivattyút, slagot rá, és fenékig kiszívod, aztán egy erősebb CREE lámpával már gyönyörűen látod a céltárgyat.

még lenne néhány ötletem, de addigra már ki is szedted..

2022. jún. 20. 12:45
 4/6 anonim ***** válasza:
79%
azt elfelejtettem írni, hogy én 12 méterre mentem le, hogy kiszedjem a zsompból a szivattyút(kötéllétrával)
2022. jún. 20. 12:47
 5/6 A kérdező kommentje:

Köszi, magam miatt talán lemennék, de nem nekem kell és szívességből nem gyalogolnék a fatelepről 5km-ről 6 méteres lécekkel, nem mennék le, nem kölcsönöznék...

Egy újonnan 7-10.000 Ft-os membránosról van szó, ami min 6 éves...

Nem nagy veszteség, ha ottmarad.

.

Most annyi jutott az eszembe, hogy kötélre kötve valami kampós vas fenékig, oldalra/föl hajlított fogakkal kötél végére és a kötelet felül fúróba fogva forgatni a kötelet, hogy belekapjon, gubancolódjon a kábelbe...

2022. jún. 20. 14:22
 6/6 anonim ***** válasza:
Madzag, svas és kototászás amîg be nem akad. Én légpuskát szedtem ki így 17méteres ádott kútból :)
2022. jún. 20. 14:41

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!