Légkeveréses sütők ajtója valóban nem záródik be teljesen ?
Vásároltunk 1 lakást,légkeveréses sütő beépítve . Eddig nekünk nem volt ilyen,és azt tapasztaltuk az ajtó nem úgy zár,mint a hagyományos sütőknél.
Felhívtuk az eladót,aki azt mondta,ennek így kell lenni,mert itt nyomja ki a gőzt.Igaz ez?
Szerintem sütője válogatja, a miénk légkeverésesben is bent tartja a gőzt.
Ami az ajtó felett kifúj, az a hűtőventillátor, ami a sütő külső hőmersékletét tartja kordában.
Az ajtó felső részén található kb.3mm rés .
Köszönöm a válaszokat !
Az eladó semmilyen használati útmutatót sem tudott adni.
Próbálkoztunk a neten keresgélni,rengeteg van fent,de ilyen számú nem volt.
(Magyar nyelvű használati utasítás Fagor elektromos sütő 2H-1341)
Még a forgalmazó is azt írta,forduljunk a gyártóhoz,ha küldenek küldjük el nekik is .
Szerintem túlliheged ezt a dolgot! Most csak az a bajod, hogy 3 milliméter hézag van a kezelőszervek panelja és az ajtó közt? Mert a 3-as hozzászólásban feltett kérdésre miszerint bezáródik-e síkra, nem válaszoltál. Nekem egy Whirlpool van, és annál 9mm-es a hézag az ajtó és a felső panel közt. Itt jön ki az ajtó duplaüvegezése közt mozgó levegő, illetve, hogy az elektronikát ne süsse meg a felső fűtőszál, így az azokat hűtő ventilátor légáramlata is.
Egyébként mit értesz az alatt, hogy nem úgy zár mint a hagyományos sütőknél?
Bezárom az ajtót,és vissza nyílik kb 3-4 mm t
Gáz tűzhelyek sütőjénél nem távozik hő az ajtó felett.
Az ajtó rugói teljesen behúzzák.
Na így már érthető. Akkor valami nem oké a zsanéroknál ha nem csukódik be rendesen. Ezeknél már a dupla üvegezés miatt ki lehet venni az üveg egyik vagy mindkét darabját. Lehet ott nincs visszarakva valami rendesen, mert teljesen síkra kellene, hogy csukódjon.
Mint nálam
Egyébként ha grilles a sütő, akkor annak is lehet rés a szellőzés miatt
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!