Tagos öntöttvas radiátort hogy lehet szétszerelni tagokra?
Odáig megvan hogy a végén alul és felül van egy nagy lezáró csavar. Ha azt kitekerem, hogyan tovább?
Házilag szét tudom bontani, vagy valamilyen speciális szerszám kell hozzá?
Tagosító kulcs kell hozzá. Ha valóban öntött vas(!),mert sok lakótelepi radiátor nem öntött vas,hanem a nagyon hasonló kinézetű bordás lemezradiátor,mely tagjai hegesztéssel lettek összekötve.(oldhatatlan)
A tagosító kulcs közcsavarok oldására lett kitalálva,és ezen közcsavarok egyik fele balos másik fele jobbos. a borda egyik oldala balos,másik jobbos. A közcsavar pedig belül 2 kis körömmel lett gyártva,és a kulcs ebbe tud bele "kapaszkodni"
Így a közcsavar egyik irányba tekerve szét nyitja a 2 tag közt a nyílást,a másik iránya tekerve összehúzza a bordákat.Ebből adódóan a radiátor végében lévő vég-záródugók balosak,míg az elejében lévők normál jobbosak.
Nem egyszerű:)))
Minimum 40 éves. Flexből jó nagy kellene, hogy hozzáférjek.
5 kilós nagykalapáccsal nem tudom széttörni az öntvényt? Vagy esélytelen?
Vasba szeretném leadni, a cél hogy valahogy szállítható legyen, mert jelenlegi formájában egyben több mint egy mázsa.
A vastelep jó 5-6 km-re van. Kézben, vagy talicskán odacipelni lehetetlen.
Egy nehezen mozgatható, nagy, nehéz vasdarabot biztosan nem fogok egyben berakni az 1 éves autómba. Elég, ha csak a csomagtérpadlót cseszi össze, többe kerül az új szőnyeg, mint amit kapnék érte.
Utánfutóm, vonóhorgom nincs. Teherautóm nincs. Ezért kellene valahogy szétszedni.
Van 90 cm magas 32 tagos is a házban, nem is egy, de az egyelőre használatban van. Azt el se tudom képzelni egyáltalán a házból hogy lehet kivinni.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!