Kezdőoldal » Otthon » Egyéb kérdések » Kerítést szeretnék építeni...

Kerítést szeretnék építeni zsalukőből. Hogy kezdjek neki?

Figyelt kérdés

Burkoló vagyok, tanműhelyben építettünk még annakidején falat, de zsalukővel még soha nem dolgoztam. Azért akarok abból kerítést, mert jelenleg egy alacsony, instabil betonkerítés van, amin mindenki bemàszik, és átjáróhàznak használja a mi udvarunkat(még nem vagyunk beköltözve, csak átjàrunk dolgozni, de már több embert is elkaptunk miközben mászott be). Szeretném ha ez megszűnne. Úgy gondolom, hogy ez lenne a leggyorsabb megoldás, de kőművest én ennyiért nem hívok, meg amúgy sem baj, megtanulom ezt is burkolóként. Egyébként sem lenne olyan olcsó munka ez gondolom, a pénz meg kell még másra, mert bőven van még mit csinálni a házon.

Hogy kezdjek neki? Annyit tudok, hogy félkötésben kell rakni ezt is, meg fémrudakat kell használni hozzá. De kitölteni betonnal kell?

Sáros földre lenne a kerítés, szóval àsnom kéne? Ha igen, akkor meddig? Meg oda öntsek betont is?

Lehet sok a hülye kérdés, de igazából még a burkoló sulit is nem olyan rég fejeztem be, és csak most tanulgatom gyakorlatban azt is.

2022. máj. 13. 10:55
 1/3 A kérdező kommentje:
Kb két méterig lenne a kerítés emelve, és olyan másfél méterig húzódna.
2022. máj. 13. 10:56
 2/3 anonim ***** válasza:
Kiásod fagyhatárig ,szélesebre mint a zsalukő, bebetonozod a függöleges vasakat nem felejted ki,lerakod az elsősor zsalukövet kibetonozod viszintes vasalás második sor zsalukő.....és igy tovább.
2022. máj. 13. 11:01
 3/3 anonim ***** válasza:

80 cm sávalap, puha betonba 8-as betonvasat beledugsz 50 centinként ahol a fal lesz, az oszlopok helyére pedig 4-et.

Az oszlopokba erősen ajánlott koszorút tenni.

A zsalukövek tetejére szintén 8-as vasat teszel vízszintesen. Egyszerre 2 sor zsalukövet tudsz betonozni. Beleöntöd a betont, egy darab léccel betömöríted.

A legfelső zsalukő sorra szoktak húzni +5 cm betont, hogy biztosan üljön benne a legfelső betonvas.

2022. máj. 13. 13:30

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!