Kezdőoldal » Otthon » Egyéb kérdések » Az újonnan vásárolt ingatlanon...

Az újonnan vásárolt ingatlanonom van egy fém hirdetőtàbla. Van jogom leszedni?

Figyelt kérdés
Sarki ház, a ház oldalán, az úttest felé egy hirdetőtàbla van felrakva az hazám oldalára, ezt nemrég vettem észre. A hirdetésre én, mint új tulajdonos nem adtam engedélyt. Van jogom leszedni onnan? Elvégre az az én ingatlanom, én vagyok az új tulaj, az meg, hogy a vállakozó a régi tulajjal miben egyezett meg az engem végképp nem érdekel. Egyébként is vakolni akarom azt a falat, ahol ez a nagy fémtàbla ott van.
2022. máj. 11. 16:44
1 2
 11/15 anonim ***** válasza:
Keresd fel a hirdető céget.
2022. máj. 13. 10:18
 12/15 anonim ***** válasza:

Ha az adott falat egy érvényes szerződéssel bérbe vették adott időszakra, akkor az a te falad ugyan, de a használati joga nem a tiéd. A bérbe vevőt nem érdekli, hogy az előző tulajdonos eladta, se azt, hogy mennyi szemetet hagyott ott neked. Őt az érdekli, hogy megkapja, amiért fizetett. Te az eladóval pereskedhetsz, ha akarsz, amiért nem említette meg a szerződést.

Már természetesen, ha volt ilyen, jelenleg is hatályos szerződés. Azt mi nem tudhatjuk, csak azt, hogy akár lehet is ilyen.

Olvasd el, és próbáld megérteni azt az autóbérlős példát. Ha te előre kifizeted egy autó bérleti díját, akkor hiába adják el az autót, az autót tőled nem veheti el az új tulaj, mert a régi tulajjal kötött szerződésed a bérletre még életben van a tulajváltástól függetlenül. Hiába nem kötöttél szerződést az új tulajjal.

2022. máj. 13. 14:37
 13/15 A kérdező kommentje:
Mint írtam, ha erről lenne szó ezt az adás-vételi szerződésben(amit ÜGYVÉD írt meg) ezt bele kellett volna foglalni zàradékként, de ilyen nem történt. Van záradék benne, de az teljesen másra vonatkozik, semmi köze ehhez, erről egy szó sem esik az egész szerződésben.
2022. máj. 13. 15:26
 14/15 anonim ***** válasza:
Tökmindegy most már, keresd fel a hirdetőt, és vele beszéld meg. Mi itt többet nem fogunk segíteni, a fórumon jogászkodással meg nem leszel előrébb, csak magadat stresszeled.
2022. máj. 13. 16:08
 15/15 anonim ***** válasza:
Az egyértelmű, hogy bele kellett volna foglalni, de ha nincs benne, attól még lehet érvényes az adott szerződés. Volt egy tranzakció az eladó és a hirdető közt, meg egy másik tranzakció az eladó meg teközted, a kettőnek nincs egymáshoz köze. Mint írtam, utólag perelheted az eladót azért, mert elhallgatta a szerződést. Már feltéve, hogy tényleg létezik ilyen szerződés. De ezt könnyen kiderítheted, ha felhívod a hirdetőt. Lehet, hogy vaklárma az egész, nem volt már eddig se joga ott hirdetni. De hát ezt mi innen a monitor túloldaláról nem tudhatjuk.
2022. máj. 13. 16:13
1 2

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!