Kezdőoldal » Otthon » Egyéb kérdések » Ilyenkor mit tehetünk?

Ilyenkor mit tehetünk?

Figyelt kérdés

Vettünk egy családihàzat, nemrég fizettük ki. A ház üres volt gyakorlatilag, nem lakott benne senki, de az udvaron volt/van két agresszív kutya. Úgy volt, hogy mire kifizetjük a házat a két vad kutyát elviszi a tulaj, de nem vitte el, az egyikkel még nagyjából bírunk is, de a másik komolyan mondom elmebeteg. A szomszédnak szóltunk, hogy ha ma megyünk jöjjön be a kertbe, és kösse meg őket.

A mai nap az egyik kutya àttörte a kerítést, és neki ugrott a mi kutyánknak, megharapta, de nem sokon múlt, majdnem minket is megtámadott, úgy zárkóztunk be a házba. Hívtuk az előző tulajt, de azt mondta nem tudja elvinni a kutyákat, ha nem tetszik, hogy ott vannak menjünk el onnan.

Felháborodtam, ki van fizetve a ház teljes mértékben, mégis félelemben tart minket az egyik vad kutya, ami az előző tulajdonosé, és így dolgozni sem nagyon tudunk, mert minden percben attól rettegünk, hogy mikor szabadul ki megint(ma kétszer kiszabadult, kétszer kellett àthívni a szomszédot, hogy fogja meg, mert rá nem támad, őt ismeri, de azt mondta, hogy többet ő sem jön át, mert elege van, hogy nekünk ugrál. De ezt mondjuk megértem).

Mihez van jogunk? Ki nem fogom engedni, mert ez az elmebeteg kutya mindenkire támad. Kivel vitethetem el? Vagy tehetek feljelentést? Adjatok kérlek tanácsot!

A kérdés sajnos komoly. Tegnap volt meg a kulcsàtadás, és úgy volt, hogy már ma viszik a kutyákat, ma meg ide vágta a tulaj, hogy ha nem tetszik lehet menni akkor házból, mert ő bizony nem tudja őket elvinni.

Remélem érthetően írtam, csak nagyon mérges, és ideges vagyok a helyzet miatt.

2022. máj. 7. 19:11
 1/4 anonim ***** válasza:
100%
En sinterrel elvitetnem oket. Lehet, hogy kegyetlennek hangzik, de nem az en kutyaim, nem en vagyok felelos ertuk, raadasul meg veszelyesek is.
2022. máj. 7. 19:21
 2/4 anonim ***** válasza:
23%

Sintértelepet felhívod, vagy kihívsz egy állatorvost hogy altassa el, hivatalosan ennyi lehetőség van.

Vagy kihívod a rendőröket majd rájik támad lelövik :))

2022. máj. 7. 19:25
 3/4 anonim ***** válasza:
68%

Az állat védőknek kell szólni,elfogják vitetni őket.

A kutyák nem híbásak,ők csak a megszokott területüket védik,mert idegenek vagytok a számukra . A ti kutyátok meg különösen ingerli őket.

A volt tulajnak kötelessége a kutyákról is gondoskodni.

2022. máj. 7. 19:57
 4/4 anonim ***** válasza:

Állatmenhelyet, állatvédőket, sintért, önkormányzatot, esetleg a rendőrségre bejelenteni. A tulajdonost is feljelenthetiket szerződésszegésért és visszakérhetitek a vételár egy részét, de szerintem ez nem éri meg a fáradságot.

Esetleg hívtok állatorvost, hogy azon altassa el őket, de ennek a szabályait nem ismerem, pl. ki, hova, kinek a költségén szállítja el.

2022. máj. 8. 10:41

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!