Ázok a kéményeknél, mitől?
Sziasztok! Olyan problémával fordulnék hozzátok,hogy én egy régi építésű tégla társasházban lakom ott is a legfelső szinten.
Nos a problémám az,hogy ázok a kéményeknél (Előszobába illetve a gyerek szobába ahol halad át a házon az alsó szomszédom illetve az én kéményem) tavaly megcsinálták a tetőt (Kátrány papír égetés) és a kéményt is. Mégis fennáll az ázás. Miért?
Hiába csinálták meg jól a tetőt, de halál biztosan állítom, hog a kémény és a tető között rés alakult ki.
A tető szigetelését 5-10 centire felhúzzák a kémény falára. Ott vált el a szigetelés a kémény falától. Ezt a rést kell eltömni.
#3,
akár nyeregtető, akár lapos, az a "gallér", amit a #2 írt, akkor is kell.
5!
Lapostetőhöz nem olyan "gallér" kell.
Ahogy a 4-es írja úgy kell eljárni.
A régiépítésű tégla társasházaknál nem szokott lapostető lenni, ez nem panel.
A szigetelést nyilván elcseszték, de a gallér nem dísznek van a kémények tövén. Olyan házak sem áznak el gallérral, amik egyáltalán nincsenek szigetelve.
De nem fogok vitázni, én nem ázom, aztán annyi!
T. Kerdező privátban megírta.
Lapostetős épületről van szó.
A kemény oldalára fel kell hajtani a szigetelő lemezt a hóhatár fölé. Majd mechanikusan is rögzíteni kell szegély segítségével, és tomiteni is kell.
További kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!