Mi lehet ez a szag?
A családi házunk emeletének nappalijában nagyon furcsa szag van. Szennyvízhez hasonlít leginkább. Anyukám szerint a sörszaghoz. Ha pár órát benne ülök, rendesen fáj már tőle az orrüregem...
Csak az egyik falszakaszon érezni, ablak nincs ezen a részen. A falak 3 éve lettek glettelve és festve, csak villanyvezeték futhat a falban, de abban sem vagyunk biztosak, hogy egyáltalán van benne vezeték. Felette már a padlás van, gipszkarton szigetelés van a plafonon, de egyébként fedett gerenda födém van. A padló burkolata járólap. A falon "lebegő" könyvespolc, leszedtem a könyveket, végigszagoltam, de semmi. Nincs mögötte szennyeződés, vagy penész. Vannak korsók is a polcokon, minden átmostam, végigszagoltam megint, de semmi. A helységgel szemben van egy kicsi fürdőszoba, benne egy zuhanytálcával, aminek oldalán kifolyik a víz, ha fürdünk benne, ezért egy éve nem használjuk (nem tudom, hogy a csőcsatlakozás rossz, vagy a fuga, mert még nem szedtük szét). Ezzel kapcsolatban az az érdekes, hogy a fürdőben nincs ilyen szag. Ha fölé hajolok a lefolyóknak, vagy a zuhanytálca réséhez hajolok, semmi szaguk nincsen. A Próbáltam ledugózni, de nem segít.
A kérdéses helységgel kapcsolatban álló többi helységben sincs ilyen szag. A könyvespolcon kívül komód van, azon nyomtató, szkenner, elosztó a komódban iratok, de ott belül sincs ilyen szag.
Éreztem már korábban is, de a téli hónapokra teljesen eltűnt, most visszajött.
Egyszerűen tanácstalan vagyok, hogy mi okozhatja. Van valami ötletetek?
Kié volt a ház azelőtt?
Ha hulla van befalazva, akkor pont logikus hogy télen, hidegben nem büdös, melegben viszont igen.
Ha nem a tiétek volt a ház, akkor én lehet hogy besétálnék a rendőrségre, legfeljebb kinevetnek....
Vannak erre kiképzett kutyáik vagy utánanéznének az előző tulajnak
Tipikus fura idős néni követhetetlen szerető bácsikkal X'D de viccet félretéve. Feljáró volt a lefalazott részben, nekünk ezt mondta a néni és a ház terveit megszerezve is erre jutottunk.
De hát a hullaszag az nem szennyvízszag :D Ne riogassatok X'D
szennyvíz = rohadás
hulla = rohadás
Szerintem a rendőrség rögtön látni fogja az archívumukban, hogy a néni ferje még a kétezres évek elején eltűnt....... 😅 Bocsánat!
Nevetek de nem vicc!
Most úgy eltömítettem a lefolyót, hogy azon egy szagmolekula se jusson át (nyugi, kivehető), sokat javult :D :D
Mégis az a valószínű vagy nincs bűzzár a tálcánál, vagy elmozdult a cső...
6#, Ügyes vagy!
Én vagyok a hullával és Kelemennével riogatós 🤗
De ha eddig is sejtettétek, hogy nincs bűzzár, akkor miert nem intézkedtetek?
Az az alap! Azt lecsekkolni.
Utána jön a gyakorikerdesek meg a fikciók 😃
Most akkor simán betömted a gyanús lefolyót?
Igen, csak hát dolgozunk, meg én 2 évesemmel vagyok itthon, nem mostanában lesz időnk szétbombázni az egészet. Meg mivel a fürdőben tényleg nem volt ilyen szag, nem voltam biztos benne, hogy a lefolyó...
De most hogy minden eddiginél jobban eltömtem és jobb lett (nem szűnt meg teljesen), így megnyugodtam, hogy mégsem valami más okozza.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!