Kezdőoldal » Otthon » Egyéb kérdések » Mi lehet ez a szag?

Mi lehet ez a szag?

Figyelt kérdés

A családi házunk emeletének nappalijában nagyon furcsa szag van. Szennyvízhez hasonlít leginkább. Anyukám szerint a sörszaghoz. Ha pár órát benne ülök, rendesen fáj már tőle az orrüregem...

Csak az egyik falszakaszon érezni, ablak nincs ezen a részen. A falak 3 éve lettek glettelve és festve, csak villanyvezeték futhat a falban, de abban sem vagyunk biztosak, hogy egyáltalán van benne vezeték. Felette már a padlás van, gipszkarton szigetelés van a plafonon, de egyébként fedett gerenda födém van. A padló burkolata járólap. A falon "lebegő" könyvespolc, leszedtem a könyveket, végigszagoltam, de semmi. Nincs mögötte szennyeződés, vagy penész. Vannak korsók is a polcokon, minden átmostam, végigszagoltam megint, de semmi. A helységgel szemben van egy kicsi fürdőszoba, benne egy zuhanytálcával, aminek oldalán kifolyik a víz, ha fürdünk benne, ezért egy éve nem használjuk (nem tudom, hogy a csőcsatlakozás rossz, vagy a fuga, mert még nem szedtük szét). Ezzel kapcsolatban az az érdekes, hogy a fürdőben nincs ilyen szag. Ha fölé hajolok a lefolyóknak, vagy a zuhanytálca réséhez hajolok, semmi szaguk nincsen. A Próbáltam ledugózni, de nem segít.

A kérdéses helységgel kapcsolatban álló többi helységben sincs ilyen szag. A könyvespolcon kívül komód van, azon nyomtató, szkenner, elosztó a komódban iratok, de ott belül sincs ilyen szag.

Éreztem már korábban is, de a téli hónapokra teljesen eltűnt, most visszajött.

Egyszerűen tanácstalan vagyok, hogy mi okozhatja. Van valami ötletetek?

2022. máj. 2. 16:11
 1/8 anonim ***** válasza:
Kőmíves Kelemenné? 😱😃
2022. máj. 2. 16:29
 2/8 A kérdező kommentje:
Hát én már mindenre gondoltam... :D Van egy lefalazott rész a kérdéses szobasarok alatt. De hát akkor miért marad abba télen a szag, és tavasszal miért tér vissza, ha mondjuk ott repedt egy szennyvízcső...
2022. máj. 2. 16:37
 3/8 anonim ***** válasza:
36%

Kié volt a ház azelőtt?

Ha hulla van befalazva, akkor pont logikus hogy télen, hidegben nem büdös, melegben viszont igen.

Ha nem a tiétek volt a ház, akkor én lehet hogy besétálnék a rendőrségre, legfeljebb kinevetnek....

Vannak erre kiképzett kutyáik vagy utánanéznének az előző tulajnak

2022. máj. 2. 16:41
 4/8 A kérdező kommentje:

Tipikus fura idős néni követhetetlen szerető bácsikkal X'D de viccet félretéve. Feljáró volt a lefalazott részben, nekünk ezt mondta a néni és a ház terveit megszerezve is erre jutottunk.

De hát a hullaszag az nem szennyvízszag :D Ne riogassatok X'D

2022. máj. 2. 16:46
 5/8 anonim ***** válasza:
71%

szennyvíz = rohadás

hulla = rohadás

Szerintem a rendőrség rögtön látni fogja az archívumukban, hogy a néni ferje még a kétezres évek elején eltűnt....... 😅 Bocsánat!

Nevetek de nem vicc!

2022. máj. 2. 16:58
 6/8 A kérdező kommentje:

Most úgy eltömítettem a lefolyót, hogy azon egy szagmolekula se jusson át (nyugi, kivehető), sokat javult :D :D

Mégis az a valószínű vagy nincs bűzzár a tálcánál, vagy elmozdult a cső...

2022. máj. 3. 17:39
 7/8 anonim ***** válasza:

6#, Ügyes vagy!

Én vagyok a hullával és Kelemennével riogatós 🤗

De ha eddig is sejtettétek, hogy nincs bűzzár, akkor miert nem intézkedtetek?

Az az alap! Azt lecsekkolni.

Utána jön a gyakorikerdesek meg a fikciók 😃

Most akkor simán betömted a gyanús lefolyót?

2022. máj. 3. 18:04
 8/8 A kérdező kommentje:

Igen, csak hát dolgozunk, meg én 2 évesemmel vagyok itthon, nem mostanában lesz időnk szétbombázni az egészet. Meg mivel a fürdőben tényleg nem volt ilyen szag, nem voltam biztos benne, hogy a lefolyó...

De most hogy minden eddiginél jobban eltömtem és jobb lett (nem szűnt meg teljesen), így megnyugodtam, hogy mégsem valami más okozza.

2022. máj. 3. 19:50

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!