Él a fa vagy ki kell inkább vágni? Ilyenkor már kell
levelet hajtani?
Figyelt kérdés
Füge fáról van szó. Idáig még 1 levelet vagy hatást sem adott . Az első termés tavaly le fagyott ,aasodik meg nem érett meg. 15 éve van még a fa de gyümölcsöt még nem tudtunk enni róla. Napos helyen van.
Idén télen nem fagyott el. De korábbi években igen - akkor visszavágtuk, és turbó erővel hajtott újra.
2022. ápr. 29. 13:59
2/10 anonim válasza:
Időjárástól, kitettségtől függ, hogy mikor hajt ki. Egyébként nyugodtan vissza lehet vágni az ágakat (csúcstól visszafelé, pl. 10 cm-ként), hogy a vágásfelületből kiderüljön, él-e a hajtás. A csúcsi részek hajtanak ki előbb, de ha elfagytak, akkor a vágásfelületen ez látszik, sőt tulajdonképpen a kéreg színén is látszik, az elfagyott (elhalt) rész barnás.
2022. ápr. 29. 14:15
3/10 anonim válasza:
Igen-igen, jól írja a 2-es.
Ezt elfelejtettem részletezni az 1-ben.
2022. ápr. 29. 14:23
4/10 anonim válasza:
Ha 15 éve még nem volt gyümölcse akkor ki kell vágni a francba és ültetni helyette egy másikat. Már a kiültetésre váró és még cserépben lévőkön is már szokott lenni mutatóban pár szem füge. Ilyent ültessél.
2022. ápr. 29. 17:36
5/10 anonim válasza:
Az enyém a ház északi oldalán van, és már 5 cm körüli levelek vannak rajta. Meg persze rengeteg terméskezdemény.
A tiéd valami rettentő rossz fajta lehet, szerintem is kár vele kínlódni. Ha elfagytak is az ágak, olyan nincs, hogy a töve elfagyjon, lentről mindenképpen hajtani kellene neki. Hacsak meg nem lett "öntözve" valaki által valami olyan anyaggal, hogy ne hajtson ki.
Ha kihajt lentről, akkor érdemes lenne úgy földszint körül beleoltani valami rendesebb faját, és utána az oltást takarni telente. Két év alatt rendes nagy növényed lenne így. (Nekem is van így sárga oltva a lila bokorba, mert másik bokornak nincs helyem, de így két fajtám van.)
2022. ápr. 29. 19:26
6/10 anonim válasza:
Nálam még nem hajt, habár én elég északon vagyok, van mikor tövig elfagy. De újra hajt. Termés lehet amiatt nimcs mert hidegebb helyen laksz. Nalam is csak 3-4 évente alakul úgy, hogy terem.
A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik. Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!