Kezdőoldal » Otthon » Egyéb kérdések » Mi a véleményetek a hőtárolós...

Sonemeery kérdése:

Mi a véleményetek a hőtárolós kályháról?

Figyelt kérdés
Hőtárolós kályhával tervezzük megoldani a szobánk fűtését, de én ezt nem ismerem. Ha valaki használja, mi a vélemény róla? A netről annyit tudok, hogy éjszakai árammal tölti fel a benne lévő "téglákat", és nappal adja ki a meleget. Ez elég ahhoz, hogy egész nap melegen tartsa a szobát? Lehet termosztáttal szabályozni a hőmérsékletet? Úgy fújja ki a levegőt? Mekkora teljesítményű kellhet egy 17 m2-es szobába? Meg mindenre kíváncsi lennék, ami fontos lehet.

2022. ápr. 21. 20:54
 1/7 anonim ***** válasza:
100%

Amennyiben csak egy 17 m2-es szobát szeretnél fűteni, akkor jóval olcsóbb beruházás egy tízenezer Ft-os olajradiátor.

- Ennél már jóval drágább egy klíma.

- A legdrágább -ha nincsen kiépítve az éjszakai áram- a hőtárolós vill. kályha.

2022. ápr. 21. 21:20
 2/7 anonim ***** válasza:
84%

Nekem ilyen van, 4,5 kw-os, 22 éve, meg előtte szüleimnek, nagyszüleimnek is évtizedeken át.

Háromfázist kell bevezetni hozzá, az kerülhet százezrekbe is. Nem tűzveszélyes, nem éget meg, úgy fújja ki a levegőt, nagyon kényelmes, termosztáttal be van állítva nekem 23 fokra, az egész lakást 40M2 kb 50% kapacitással befűti, télen is, hozzá sem kell nyúlni, a termosztát tudja a dolgát. A fűtőcsövek nagyon sokáig bírják, ha tiszta környezetben van, 2-3 évente meg lehet tisztogatni a motort, most vettünk bele 12e volt, nagyon soká bírja. A meleget mindig kiadja, bár nekünk éjjel és nappal is kap áramot folyamatosan, legálisan. Ez havonta 22 ezer egységesen a villanybojerrel és mindennel együtt.

2022. ápr. 21. 21:44
 3/7 anonim ***** válasza:
100%
Szóval ha van rá pénz, és hosszú távban gondolkodsz, nekem nagyon megéri, hosszú évtizedeken át karbantartást alig igénylő, kényelmes megoldás. Az egész lakásomat egységesen befűti. Kellemes búgó hangja van.
2022. ápr. 21. 21:49
 4/7 anonim ***** válasza:
76%

2-es.

A régiekben azbeszt van, amit kifúj a szoba levegőjébe ezért betiltották.

Nézessed meg, hogy véletlenül nem-e olyan a tiéd is.

2022. ápr. 21. 21:51
 5/7 anonim ***** válasza:
90%
Az olajradiátor kis helyiségekbe való, időszakos fűtésre, zabálja az áramot. Klímában nincs tapasztalatom.
2022. ápr. 21. 21:53
 6/7 anonim ***** válasza:
100%
Pont ezért lett a kicsi, 15m2-es szobába ajánlva!
2022. ápr. 21. 21:56
 7/7 anonim ***** válasza:
90%
Nekem régi van, üveggyapot a szigetelése, nem tiltották be. Hát az elmúlt kb 40 évben ilyenekkel fűtöttünk, meg sokan is. Senkinek nem lett baja tőle/nem ilyenben haltak meg a nagyszüleim sem. Köze nem volt hozzá. A kérdezőnek leírtam a saját tapasztalatomat.
2022. ápr. 21. 21:58

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!