Ausztráliában milyen az élet, megéri oda költözni?
Gondolom egy érettségivel és egy Mixer szakmával csak találnék munkát ott. Illetve eléggé jól beszélek Angolul ha még nem is folyékonyan tehát biztosan betudnék illeszkedni. Igaz alapfokú nyelvizsgám van. De szerintem a közép vagy felsőfokút is megtudtam volna szerezni. És azt is gondolom, hogy 2 Pfizer és 1 AstraZeneca oltással beengednek oda. Ha meg nem akkor felveszem a negyedik adagot is. Mondjuk modernával. A pénzt is megteremtettem már azóta rá.
A lényegre térve. Szerintem egy nagyon szép és független ország. Elvileg a fizetés is jó. Az emberek is rendesek, szerintem az időjárás is jó meleg. Kellemes lenne a mindennapokban. Illetve ahogyan elnéztem rengeteg látni való van ott ahová szabadidőmben szívesen elmennék többször is jungeleken, tengerpartokon kívűl is. Ausztráliában bizony mindenben találnék valami jót. Csak az emberek is legyenek befogadóak.
22/F
"Gondolom egy érettségivel és egy Mixer szakmával csak találnék munkát ott."
Nem egészen. Ez már nem EU, hogy csak úgy beutazz és szabadon keresgélj. Munkavállalói vízumot kell igényelned. Ezt gyakorlatilag csak akkor kapsz, ha már van egy sikeres állásinterjúd egy ausztrál cégnél és ők meghívnak téged.
Jól írja az #1.
Egy barátunk lanya ment ki, orvosként, kiváló angoltudassal gond nélkül megkapta a vízumot.
Van három-négy nagyváros: Sydney, Melbourne, Brisbane, Perth. Ezek jó helyek, életszínvonal magas, de minden lakás, albérlet, szolgáltatás rettentő drága. Vidéken farmok vannak, és hatalmas lakatlan területek, aminek a nagy része csont száraz bozótos.
Menj el, nézd meg, van látnivaló. 30 napos turista vízumot minden további nélkül kapsz, de munkát nem vállalhatsz vele.
Az egyik ismerősömnek a lánya ment ki Ausztráliába egy volt osztálytársához. Nyelvi problémája nem volt mivel előzőleg mindketten az USA-ban végezték a tanulmányaikat.
Valami vidéki házban laktak de nem bírta megszokni, hogy mindent állandóan hermetikusan csukni kellett a mérges rovarok és a mérgeskígyók miatt..
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!