Mennyire "nehéz" Budapestre költözni vidékről és ott élni?
Van egy kevés megtakarításunk, albérletbe mennénk persze és én eladói tapasztalattal tudnék elhelyezkedni leghamarabb, páromnak hálózati technikusként van tapasztalata.
Leghamarabb ősz közepén költöznénk. Rokonok vannak, de rajtuk kívül nincs ismerős, velük sem szoros a kapcsolat.
Van, aki hasonlóként, vidékről költözött fel ismerős, egyelőre biztos munkahely hiányában? Mik a tapasztalatok?
Drágább ott az élet, vagy hasonló egy nagyvároshoz? (Debrecent ismerem). Albérletet tudom, hogy nem kis összeg, de Debrecenben is hasonló árak vannak.
Hát ha piacképes szakmája van valakinek, amivel sokat tud keresni, akkor talán megéri. Talán.
De úgy biztos nem, amit sajnos sok ismerősömnél látok, hogy felköltözött Pestre, keres ott egy 150-250 ezret, amiből elvegetál és amiből soha nem fog előre jutni az életben Pesten. De ő legalább elmondhatja magáról, hogy Pesten él, hű, de nagy ember. Na ennek a világon semmi értelme. Nem tudom miért baszik ki magával így sok ember.
Előbb munkát keressetek, technikusként leakaszthat a párod egy jó melót, és akkor nem a bizonytalanba költöztök.
Az albérlet drága csak, a boltban ugyanannyiba kerül minden, mint Debrecenben.
A tömegközlekedés nagyon jó, 10e/hó-ért szerintem teljesen vállalható.
A város hatalmas, tehát mindenképp érdemes a munkahely fixálása után albérletet keresni a közelben. Eladóként valószínűleg könnyebben találsz közeli melót utólag is.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!