Kezdőoldal » Otthon » Egyéb kérdések » Mit lehet tenni, ha a szomszéd...

Mit lehet tenni, ha a szomszéd a kertje egész területén felhalmozza a szemetet ami háztartási hulladék, kidobott kanapé ételes flakonok és közölte, hogy nem hajlandó eltakarítani?

Figyelt kérdés
Természtesen kukájuk sincsen, mert azt is fizetni kell.

#szemét #szomszéd #szemét lerakó
2022. márc. 23. 15:31
 1/8 anonim ***** válasza:
77%
Rájuk hívni az antsz-t, katasztrófavédelmet, patkányt láttál felkiáltással.
2022. márc. 23. 15:39
 2/8 anonim ***** válasza:
76%
Én első körben az önkormányzatnál érdeklődnék, hogy mi ilyenkor a teendő. Abban biztos vagyok hogy nem legális mert egészségügyi veszély és környezetszennyezés, csak azt nem tudom hogy ezzel a NNK vagy más szerv foglalkozik.
2022. márc. 23. 15:41
 3/8 anonim ***** válasza:
24%

Semmit. Addig még a környezetre és emberre NEM veszélyes hulladékot tárol a portáján, nem sért semmilyen szabályt.

Azt tudod csinálni, hogy a benádazod, vagy valamilyen belátásgátló anyagot [link] teszel a kerítésre (hogy ne lásd a dzsuvát).

2022. márc. 23. 15:43
 4/8 anonim ***** válasza:
74%

A mindent beborító háztartási hulladék, ételmaradék és lom már kimeríti ezt a kategóriát, ugyanis tűzveszélyes, és fertőzésveszélyes. Ezek ellen nem véd a nádszövet.

Szerencsére tilos hulladéklerakó udvart csinálni a telekből.

2022. márc. 23. 15:47
 5/8 A kérdező kommentje:
konkrétan hegyekbe áll a szemét....
2022. márc. 23. 16:38
 6/8 anonim ***** válasza:
77%

Ennek az a módja, hogy írásban, tértivevényesen bejelented a jegyzőnek, hogy bűz van, és két napja patkányt láttál, ami fertőzést terjeszt.

...sőt néha kóbormacsák is élelem után kutatnak.

Erre a jegyző kénytelen lépni.(és írásban válaszolni) A patkány meg elbújt.

2022. márc. 23. 16:49
 7/8 anonim ***** válasza:
58%

#4 vagyok

Aki lepontozott, tudná linkelni a jogszabályt, ami alapján legális belterületi lakott telken hulladéklerakót kialakítani??

2022. márc. 23. 16:53
 8/8 anonim ***** válasza:
58%
Semmit nem fognak, főleg ha cigányok élnek ott. Sajna van benne tapasztalatom még ha nekem nem is keserítették meg az életem, de elásták a szemetet meg átdobalták a szomszédba már egymás hegyén hátán voltak a háztartási hulladékok de mégse csinaltak semmit a rendőrök hiába voltak kint nem is egyszer. Tönkre tették a telket is mert akárhol ástál szemét volt ugyhogy vannak ilyen férgek.
2022. márc. 24. 14:58

További kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!