Teljes mindegy, hogy kint mennyi van, a benti termosztát a benti hőmérsékletet érzékeli. Be van állítva 21 fokra, ha a kinti hőmérséklettől, napsütéstől nem melegszik fel a lakás 21 fokra, akkor bekapcsol a fűtés.
2022. márc. 21. 09:03
3/12 anonim válasza:
Ahogy a 2-es mondja. Egyszer állítottam be a termosztátot kb. 6-8 éve 22 fokra, azóta fogalmam sincs mikor fűtök és mikor nem. (Jó, azért sejtem.)
2022. márc. 21. 09:17
4/12 anonim válasza:
Nálunk a termoszt kétszer szoktuk állítani, napközben kb 21 fokra, hogy jó idő legyen benn, függetlenül a kintitől, estére pedig lehúzzuk 18-ra. Jobban szeretünk nem 25 fokban aludni, úgyis használunk takarót, stb.
2022. márc. 21. 09:30
5/12 anonim válasza:
Addig, amíg nem marad 21 fok fölött a lakásban a hőmérséklet.
2022. márc. 21. 10:25
6/12 anonim válasza:
Nem sok köze van hozzá, hogy délben hány fok van. Reggel még simán fagyott. A termosztát úgyis kapcsolgat a benti hőmérsékletnek megfelelően. Tanán annyi, hogy így napközben kevesebbszer kapcsol be. De tavaly még májusban is ment a kazán.
2022. márc. 21. 14:28
7/12 anonim válasza:
A cirkót én se kapcsoltam ki már vagy 6-8 éve. Sőt, nyárra se veszem le, mert minek. Ha meleg van bent, akkor úgyse kapcsol be, ha hideg van, akkor meg kapcsoljon is be, azért van. (Szezon elején és végén nem hidegek a falak, negyedóra alatt fillérekért felfűti a lakást, ennyi pénzért nem szeretnék fagyoskodni fél napot.)
Ha jól emlékszem, 3 éve volt egy hideg nyár, amikor Nógrádban valahol fagyott augusztus első felében, én meg arra ébredtem, hogy bekapcsolt a fűtés...
2022. márc. 21. 16:14
8/12 anonim válasza:
Addig fűtök, amíg nem érzem komfortosan magam. Volt már, hogy májusban fűteni kellett..
2022. márc. 22. 21:38
9/12 anonim válasza:
Ez fura kérdés. Nálunk reggel bekapcsoljuk 21 fokra, késő délután felvisszük 21,5 fokra este lefekvéskor meg kikapcsoljuk, mert zavarja a feleségemet a cirkó kapcsolgatása éjjel a tökéletes csendben.
Éjjel még a leghidegebb télen sem hűl 1 foknál többet a hőmérséklet. De nálunk vastag a külső fal, rajta van szigetelés, a jól szigetelő ablakok előtt meg szigetelt redőnyöket húzunk le sötétedéstől ébredésig.
20 éve 25 fokra fűtöttünk konvektorral, de ott a falak és az ablakok jobban kiengedték a hőt.
2022. márc. 24. 13:57
10/12 anonim válasza:
Tegnap nálam az erkélyen 20 fok volt. Nyitvahagytam az erkélyajtót, kikapcsoltam a radátort. Csak délután, amior becsuktam az ajtót, kapcsoltam vissza , de csak 4-es fokozatra. Most a lakásban 19 fok van. Ideális.
A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik. Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!