Földhasználati jog újraosztható? Úgy hogy a gyakorlatban nem úgy használják ahogy a leírásban kéne. Így az egyik tulajnak nem jut terület,ilyen lehet?
Tapasztalatom nincs ilyennel, de nem látom okát, hogy miért ne az Alapító okirat lenne a mérvadó.
Használati jogot elbirtokolni se lehet, az csak tulajdonjog esetében lehetséges.
Ha per lesz, az ügyvéd úgyis elmond mindent. Szerintem gond nélkül megítélik neked a használatot, meg fél év többlethasználati díjat. Nem is értem, milyen jogalap szerint akar pereskedni a mostani használó.
Nem feltétlenül a vesztes fizeti a perköltséget, a bíró dönthet. Ez elég zavaros (legalábbis számomra...).
Ha jól értem, akkor még nem beszéltél ügyvéddel.
A dolgok szokásos menete ilyenkor az szokott lenni, hogy az ügyvéd küld 1-1 levelet (mondjuk, 10 E Ft/db) a terület használóinak, amiben leírja nekik, hogy milyen paragrafusok szerint jár neked ez a terület. Valamint ha nem biztosítják neked a használatát, akkor irgum-burgum, jön a per, ami nekik sok pénzbe fog kerülni, és nincs esélyük megnyerni. A pénzveszteségre való hivatkozás általában elegendő is a vita rendezéséhez. Ha mégsem, mert valami gazdag és fafejű emberek, akkor az ügyvéd személyesen is meglátogatja őket, elmagyarázni a dolgokat, viszont az már inkább ilyen 25-től kezdődik. Ahhoz tényleg valami komoly ütőkártya kell a másik félnek, amit az ő ügyvédje is megerősít, hogy tényleg a perig eljusson az ügy.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!