Hogyan kell a mennyezeti halogén lámpa égőt kicserélni?
Segítsetek légyszi, lány vagyok ha ez mentség, és eddig csak asztali lámpában cseréltem izzót :D
Szóval az egyik lámpa kb így néz ki, mint ez
Na most az a gond, hogy ha elkezdem tekerni a burát, nem jön le teljesen , mert a körte szélesebb és megakad benne. Így nem tudom "kiszabadítani" a körtét.
A másik kb ilyesmi: [link]
Ezekhez kell vmi szerszám is, vagy kézzel is szét lehet szedni?
Köszi minden tippet.
Illetve van egy harmadik, abban pedig szerintem ilyen kis pici spot izzó van, ha jól tudom, halogén kapszula a neve, kb így néz ki:
Ez szintén tölcsérszerű üvegburában van, de a burát nem tudom tekerni, félek hogy eltörik az egész. Ilyen esetben az égőt kell tekerni?
1. Tekerd ki belülről az izzót. A búra marad. Ha csak kb 60 fokot fordul az izzó, akkor más típus, és kicsit mozdítva kijön.
2. Találsz 2 kis drót szálat, ezt nyomd össze,és kilehet venni, utána kijön lefele a spot. A spotot és a foglalatát megfogod, egyik irányba kb 60 fokot fordul, utána kivehető.
3 csak ki kell húzni erősen.
Itt látni a kis drótvégeket
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!