A kéményseprő magától jön ellenerőrizni a kéményt, vagy úgy kell elhívni?
Figyelt kérdés
Ma egy papírt találtam a postaládában, hogy legközelebb 24-én 10-12 között jön megint. De nem értem, hogy miért, mikor nem hívtam, nem egyeztettünk időpontot. Nem használjuk a kéményt. Erről alá is írtam egy hivatalos papírt, egy másik kéményseprőnél.2022. febr. 21. 20:34
11/19 anonim válasza:
8:
6 társasházban vannak ingatlanjaink Budapesten, és mindben kötelező volt mindig, amióta világ a világ, katasztrófavédelmi eljárás keretében.
Nem tudom elképzelni, hogy a szomszéd utcában ne lenne az.
12/19 anonim válasza:
Jaja, hozzánk is jártak évente, ki volt rakva a cetli, hogy mikor jönnek.
13/19 Valentino BROssi válasza:
Ha gyanús egy ingatlan akkor ingyen felajánlja, hogy kimegy. Az, hogy 30 éve gázkonventorral fűtötök és mégis ott van egy kémény sok kéményseprő számára ellentmondásos állításként értelmezhető - joggal feltételezi, hogy valójában a kéményre van kötve a készülék vagy más kályhát rejtegetsz ami barkács módszerekkel van a kéménybe vezetve.
14/19 mindentudó99 válasza:
Családi házban nem kötelező. Felénk évek óta nem járnak. Családi házba akkor kötelező ha van ott bejelentve vállalkozás
15/19 anonim válasza:
#14 ! Ez nem arról szól, hogy kötelező, hanem, hogy a katasztrófavédelem teszi a dolgát, ha meg nem engeded be akkor rádküldi a tűzvédelmiseket. Más kérdés, hogy akkor felétek meg nem.
Itt a tavalyi cimkém, még akkor bescanneltem, mert minden évben van olyan aki itt morog, hogy minek mennek hozzá? Ja és nincs vállakozás a házamban ;)
16/19 mindentudó99 válasza:
#15 Én elhiszem de törvény rendelkezik róla hogy eltörölték a kötelező kéményellenőrzést a családi házaknál. Hívásra jönnek ha kell de nem kötelező. Nem is jön senki azóta. Ezáltal ha nem fogadnád őket se tehetnének semmit.
17/19 anonim válasza:
#16 De gondolom nem mernéd megkockáztatni azt, hogy nem engeded be őket ;) ?
Megkockáztatnál egy büntetést,, vagy, hogy elzárják a gázt, gondolom nem.
18/19 A kérdező kommentje:
Azt mondta a kéményseprő ember, hogy bejelenteni nem kötelező, de fogadni az, mert megrendelte tőlük a katasztrófavédelem, és végigjárják az összes házat a településen. Pedig mondtam neki a 2018-as törvényt, de azt mondta, hogy neki ez van kiadva, és sokan ezt a dolgot félreértelmezik ami a neten terjed. Meg számonkértem rajta a papírt is, amit bedobott, egy kéményseprős szórólapra ráírta golyóstollal hogy mikor jön. Mondom, hogy ezt a fecnit véletlenül is kidobhattam volna a többi szórólappal együtt, azt mondta hogy attól az még hivatalos😄 Beengedtem, mondtam, hogy nem használok semmilyen kéményt, és csak néhány papírt kellett aláírni. De rájöttem, hogy ha így van, akkor erről miért nem tájékoztatják az embereket? Csak azt lehet olvasni, hogy 2018-tól nem kötelező, és joggal hihetik az emberek, hogy a kéményseprésre értik, és nem a bejelentésre.
2022. febr. 24. 12:31
19/19 mindentudó99 válasza:
#17 Ha otthon vagyok beengedem. A gázkéményemet is átvetettem az új kazánhoz. Hivatalos minden. De azért nem maradnék otthon. Jöjjön mikor otthon vagyok
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!