Kezdőoldal » Otthon » Egyéb kérdések » Meghalnak a virágaim a radiáto...

Meghalnak a virágaim a radiátor fölött? Elég ha letakarom a radiátort egy törülközővel?

Figyelt kérdés
Nem tudom máshová tenni a virágaimat, mert ott van az ablak, és fényigényesek. Ha letakarom vizes törülközővel, illetve párologtatok kis tálakban alatta, illetve beleteszem őlet egy + magasabb tárcába, amit kövekkel feltöltök, az elég lehet, hogy megmentsem őket?
2022. febr. 4. 17:12
 1/8 anonim ***** válasza:
100%
Nekem van néhány radiátor fölötti ablakban. A radiátort nem takartam, ellenben minden nap kb 2x permetezem vízzel a leveleiket. Jól érzik így magukat.
2022. febr. 4. 17:17
 2/8 anonim ***** válasza:
Attól függ milyen virág.
2022. febr. 4. 17:27
 3/8 A kérdező kommentje:
Sugárarália, citromfa, aloevera, vadkakaó, majomfa
2022. febr. 4. 17:32
 4/8 anonim ***** válasza:
100%
Hacsak nem baromi forró a radiátor, szerintem párásítással ellesznek ott. A kavicsos tál jó alap, ha még permetezed is 1-2x vízzel, nem lesz gond. De a majomfának szerintem ennyi se kell.
2022. febr. 4. 17:58
 5/8 A kérdező kommentje:
Oki, köszönöm szépen.
2022. febr. 4. 18:19
 6/8 anonim ***** válasza:
100%
A felsoroltak között van pozsgás növény, amit ilyen téli időben 15° alatt kellene tartani, nagyon kevés víz adagolás mellett (kedvező esetben dupla ablakszárnyak között). A többinek az ott tartása a konkrét körülményektől függ, hogy a felfelé áramló meleg levegő mennyire szárítja ki, de általánosságban az ilyen helyek kerülendők.
2022. febr. 4. 18:35
 7/8 A kérdező kommentje:
Akkor most hová tegyem őket? Ha a szoba többi részébe teszem akkor meg fény nem lesz nekik.
2022. febr. 4. 18:48
 8/8 anonim ***** válasza:

Nekem ugyan nem a radiátor felett, de tőle szó szerint 5 cm-re vannak növényeim, semmi bajuk nincs.

Azt jól írja a 6-os, hogy a majomfa meg az Aloe vera ilyenkor tönkremegy fűtött lakásban (megnyúlnak), ha még menthetőek, keress nekik hűvös helyet.

2022. febr. 6. 18:26

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!